Vatten

Jakten pa nagonting som smakar lika gott som Loka Paron fortsatter. Jag ar helt galen i Loka Paron. Besatt. Helt och hallet beroende. Nar jag ar i Sverige sa dricker jag knappt nagonting annat. Det ska vara vanligt vatten da kanske, pa gymmet... men annars dricker jag inte mjolk, inte juice, inte lask - bara Loka med paronsmak. Finns den inte kan jag tanka mig Ramlosa Mango, eller Loka citron om jag maste.
 
Smaksatt vatten ar i allmanhet ganska ovanligt i England och det ar svart att fa tag i kolsyrat vatten med nagon annan smak an citron. Om vattnet inte ar kolsyrat ar det lattare men det vander sig lite i magen pa mig nar jag tanker pa stilla vatten som smakar lite jordgubb eller kiwi... Det har med kolsyrat vatten som smakar milkshake, kladdkaka och hallon-lakrits det ar helt och hallet unikt for Sverige, tro mig. Bade i England och i Danmark skulle jag vilja pasta att cola ar det som folk dricker mest (som ar alkoholfritt dvs.) och i Danmark ar det alltid Coke Zero som folk ber om. Jag har aldrig varit ett fan av lask och smakade det inte forran riktigt sent och da var det mest sliskigt och sott. Aret innan jag flyttade ner till London nar jag fortfarande jobbade pa Procter & Gamble i Newcastle sa bodde jag i en lagenhet med otroligt daligt kranvatten. Det var sa renat i just det omradet och smakade mycket kemikalier. Da larde jag mig sjalv att dricka Diet coke. Forst kunde jag bara dricka den med Lime i men sedan sa vande jag mig vid den vanliga ocksa. Nu ar det ganska manga ar sedan och jag har inte druckit cola pa sa lange igen att jag inte kan fa i mig det.
 
Har i Danmark finns Loka paron inte alls. Daremot hittade jag en Egenkilde Fruits Pære harom dagen och tankte att det kan ju inte vara allt for langt ifran... men det var ganska precis som en Loka Crush med paronsmak och alldeles for sott med for lite kolsyra. Sedan dess har jag gett upp det dar med paron lite och testade en Ramlosa med flader (hyldeblomst) och lime. Den var god... men igen, smakade lite for sott. Det var for mycket flader och for lite lime tror jag. Med den erfarenheten i bagaget sa kopte jag en Egekilde Lime och Mynta idag. Den smakade absolut frascht i jamforelse med de andra och jag kommer nog att kopa den igen i sommar. Men lika god som Loka Paron nar man ar torstig? Nej.
 
Igar var det ju Sveriges nationaldag. Jag firade inte pa nagot speciellt satt och man kan debattera fram och tillbaka om politiska situationen eller hur stolt eller inte stolt man far och ska vara over kulturen osv men om det finns nagonting man i Sverige ska vara tacksam for sa ar det tillgangen till rent och gott vatten, och nu menar jag inte i flaska med kolsyra och paronsmak utan det vatten som kommer ur kranen. Du kan fylla badkaret med rent vatten om och om igen, du kan vattna med det i tradgarden och dricka det utan att fundera en sekund over om det ska ta slut eller inte. Pa manga platser pa jorden ar det inte alls sa och jag tror att vi har i Skandinavien glommer bort vilken otrolig lyx det ar.
 
DigDeep ar en av de manga organisationer som arbetar for manniskans ratt till rent vatten - i hela varlden, var man an bor och lever. For att fira Sveriges nationaldag lite sadar i efterskott, dagen efter, sa skanker jag pengar till dem och deras projekt.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Åh, loka päron. Det är gott!

Postat av: Madde K

Jag älskar också Loka päron! :) kul att du tittade in på min blogg, tack för kommentaren! Vad häftigt att du föddes för tidigt. Då är ju du ett levande exempel på att det faktiskt kan gå jättebra för för tidigt födda barn också :) Va kul att du är i England! Älskar också att resa men nu får jag vänta lite med det tills lillen är född :)

2015-06-07 @ 23:01:05
URL: http://maddekarlsson.se/
Postat av: Johan

Jag håller med dig, tror definitivt att vi här i norr glömmer, eller snarare tar för givet, hur bra vi faktiskt har det när det gäller vatten. Det är en av de där sakerna jag brukar lyfta fram när det gäller att ta tillvara på och vara tacksam för det man faktiskt har. För, som du säger, är det något vi här i norr har, då är det bra kranvatten.

Loka citron är annars min favorit :)
Har inte testat de nya "konstiga" smakerna,men ska väl ta och göra det också...

SV: Wow, det låter häftigt! Vilket jobb! :)
även om du inte bor i USA då så gissar jag att du är där ganska ofta? :)

2015-06-09 @ 15:03:56
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: marianorrgard

Jag har för mig att det i en del asiatiska länder (var det kanske främst i Japan..?)också är poppis med vatten med ovanliga och rentav galna smaker ibland. Kanske du borde flytta dit.. ;)

2015-07-03 @ 14:43:15
URL: http://www.marvelicious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback