En dag kvar

Sista kvallen i Danmark narmar sig, for i morgon ar det USA som galler. Ah vad jag sett fram emot att atervanda till New York och oj vad det lyckades komma plotsligt anda. Sommaren har rusat forbi, kanske mest for att det har varit hostvader hela tiden och for att jag inte varit ledig mer an en langhelg. Sahar dags forra aret packade jag infor Boston, och ikvall ska jag packa det sista infor New York... sedan borjar allt om igen och jag ska packa ihop lagenheten och flytta, sen ska jag till Kanada och tillbaka till USA och Los Angeles. Tur att jag ar van vid att flyga och fara.
 
 
 
Med over 200 resdagar per ar har jag lart mig att packa latt och jag vet att mina vanner kommer skratta at hur liten min vaska ar men att slapa pa tungt bagage nar man reser ar sa overskattat. Det ar klart att jag ska shoppa nar jag val ar pa plats i NY men da koper jag hellre en extra vaska dar och checkar in pa vagen tillbaka. Plattang och sant dar koordinerar vi. En av oss tar med plattang, en annan tar med harspray osv. Det finns ingen anledning till att vi alla har samma saker med oss. Det brukar vara smartast. Lattast ar det for Ebony som kommer med taget fran Washington istallet for internationellt flyg.
 
Nu slanger jag i mig det sista av min mycket sena lunch, svarar pa nagra sista jobbmail och filar pa mitt out of office-svar som jag inte far glomma att aktivera. Ikvall ska jag tvatta nagra extra saker (och hoppas att de hinner torka, kanske anvander jag tumlaren), stryka, packa handbagaget och gora Spotifylista till flygresan. Jag tanker absolut inte fundera over hur dyr dollarn ar just nu for da blir jag ledsen.
 
Tre bocker far folja med, kanske tva om jag inte orkar slapa pa en extra; Revolution av Russell Brand, Being In Love av Osho och This Changes Everything av Naomi Klein. Boken fran Osho har jag redan last men jag har alltid nagonting fran Osho med mig nar jag reser sa det far bli en favorit i repris.

Vaderapparnas vaderapp

Firar att jag ar ledig i morgon (och jag gar nog inte in pa mandag heller...) med min favorityoghurt till lunch. Ja alltsa det later kanske inte sa festligt men jag skulle kunna ata Skyr med paron och banansmak istallet for glass. Anledningen till att jag inte ater den oftare trots att det ar som att komma till yoghurthimlen ar for att trots hojt proteininnehall sa balanserar det tyvarr inte riktigt ut det faktum att allting med banansmak (och paron med for den delen) har lite val mycket socker. Trist men sant. Men som sagt, nu firar jag ju att det ar helg! YOLO liksom...
 
Nu sitter min mamma och min bror pa planet fran Arlanda till Kopenhamn och jag har redan varnat dem om att Odense bjuder pa sitt favoritvader - storm. Det blaser nastan konstant har men dem bor ju i Uppsala och det blaser ju faktiskt jamt dar ocksa. Ystad ar val den enda staden dar det blaser mer, typ.
 
Nar J var i Puerto Rico sist och filmade sa plockade deras crew plotsligt bort kameror och all utrustning och talade om att det kommer att regna om fem minuter. Han forstod inte hur de kunde veta precis nar men dem hade ratt hela tiden och visste hela tiden nar regnet skulle sluta och tillslut visade dem honom att det var mobilappen Dark Sky som var sa specifik och J visade sedan mig appen. Nu ar vi ungefar lika vaderbesatta bada tva. Vadret blir riktigt beroendeframkallande nar man kan se vad som hander minut for minut och det ar toppen nar man ska planera nagonting viktigt.
 
Och viktiga saker har vi definitivt pa agendan. Min bror (han ar 20) har bestamt att han tanker absolut inte satta sin fot i Danmark utan att aka till Legoland. Vem ar for gammal for Lego? INGEN, sa det ar bara att inratta sig i leden och halla med om att det ar en utmarkt idé.
 
 
Just nu ser det ut som att lordag blir den basta dagen rent vadermassigt for Legoformade pommes och bergochdalbanor. Nar jag sager "basta" menar jag att det bara ar milt vintervader och storm snarare an orkan. Ganska liten risk for sno och absolut ingen risk for sol eller sommarvarme. Yr.no, slang dig i vaggen!
 
Mamma har med sig mina gummistovlar som jag hade staende hemma hos henne ocksa sa nu ar jag fullt rustad for resten av sommaren.

Sluten cirkel

I natt blev det en sadan dar tokig natt nar jag fastnar i fel tidszon. Jag somnade strax innan 23 men vaknade vid halv 4 och var dum nog att ta ett telefonsamtal fran Washington. En hel timme pratade vi och efter det gick det bara inte att somna om. Som tur ar ar jag expert pa att overleva och jobba pa nastan ingen somn alls sa jag kan nog skutta mig igenom den har dagen som vanligt men jag vet ju att det ar tokigt. Jag har som hemlaxa fran J att verkligen jobba pa min somn och jag har sovit mer pa sista tiden. Detta med att pyssla med saker mitt i natten for att fa saker gjort i fel varldsdel blir latt en vana for mig och pa sommaren nar det blir ljust sa tidigt har sa ar det annu lattare.
 
Idag ar det molnigt och svalt och det riktigt kanns att luften laddats ur ordentligt efter det rejala oskovadret vi hade  tidigare. Jag har nog aldrig upplevt nagot liknande faktiskt forutom i Miami eller New York men da varar det ofta bara i 10 minuter. Denna aska holl i sig i flera timmar och flyttade sig inte. Jag haller fortfarande tummarna for att lite av varmen ska atervanda lagom tills mamma och min lillebror kommer pa besok dock. Ikvall ska jag tvatta och stada en extra omgang sa att det inte blir stressigt pa onsdag. Jag har bett mamma ta med lite olika klader och saker som jag haft hemma hos henne och det ska bli spannande att se vad hon fatt med sig. Det kanns ju nastan lite som julafton igen nar man far tillabaka saker man inte sett pa lange!
 
Nu pa morgonen har jag precis bara hunnit fa min ESTA-ansokan gjord for att fa intrade till USA och fastan det inte kostar nagra stora summor ($14) sa kanns det anda onodigt nar jag gjorde exakt samma dag just idag for ett ar sedan. Intradet galler dock antingen i tva ar, eller sa lange som ditt pass ar giltigt och jag fick nytt pass i december och maste da alltsa ansoka pa nytt. Jag muttrade mig igneom hela ansokan och jag minns inte att man tidigare behovt uppge namn pa foraldrar osv? Det kanske ar nytt... eller sa har jag bara daligt minne. Lite komiskt ar det i alla fall att det ar precis pa dagen ett ar sedan jag gjorde det sist som sagt och da skulle jag flyga exakt samma datum som i ar, bade till USA och tillbaka igen. Det har verkligen blivit tradition!
 
I min lagenhet i London, precis innan avfard forra aret! Bara ett par dagar innan jag traffade J for forsta gangen <3
Da hade vi ingen aning om vilket otroligt aventyr som vantade.
 

Morgonspring i benen

Klockan 8 i morse var det perfekt spring-vader tyckte min kropp och det var nastan tomt nere vid an trots att det ar ett sa pass populart stalle att ga, springa och cykla. Jag trodde nog att fler skulle tanka sig mig, namligen att det ar bast att passa pa medan temperaturen fortfarande ligger kring 20 snarare an 30. Ett lyxigt "problem" att ha tycker jag nu nar det var sa lojligt kallt i juni.
 
6km i morgonsolen blev det och jag var sa redo for en kall dusch nar jag kom hem igen! Det ar bra blandning mellan sol och skugga dar nere vid vattnet men trots det och att det var tidigt sa blev det anda valdigt varmt tillslut.
 
 
 
Det ar sa otroligt fint och gront dar nere vid an just nu och jag kommer sakna att ha den sa nara nar jag flyttar. Pa torsdag kommer min mamma och en av mina broder och halsar pa. De ska bo med mig en hel vecka och jag hoppas verkligen att vadret haller i sig.
 
Nu har jag precis atit tva nastan perfekta kokta agg, naturell yoghurt med jordgubbar och mango till frukost och ska strax ga ut och handla. Jag far hoppas att jag inte smalter pa vagen.
 
 

Fixat och fixat!

I morse hande det. Jag fick allting bokat och klart infor New York-resan och det var inte en sekund for tidigt. Resten av morgonen har jag mest gatt omkring och myst over att jag inte behover fundera pa det dar mer. Nu kan jag bara njuta av en av mina favoritstader i varlden med nagra av mina allra basta vanner. En av kvallarna ska vi till John Oliver och halsa pa. Det ska bli grymt roligt. Han ar en fantastisk komiker men som ocksa har ett samhallsfokus som ar intressant och tankevackande. En av mina vanner i NY ar god van med en av mannen som skriver hans tv-serie och jag alskar smart och vass humor. Dem anvander sig ocksa av Twitter pa ett smart satt och jag ser fram emot att traffa dem allihop.
 
 
 
Igar skrev jag pa mitt nya hyreskontrakt pa nya lagenheten och det ar sa skont att kunna svara att allting ar ordnat nu nar folk fragar. Det ar aven skont for min egen mentala halsa saklart. Nu ser jag fram emot att flytta in och riktigt hitta hem pa ett av de tre gym som ligger runt hornet. Jag far ga och halsa pa helt enkelt, se var jag trivs bast. Nu kanner jag mig riktigt inspirerad och tankte att jag kor en klassiker ikvall, jag gar ut till IKEA och ater middag dar. Kottbullar, kottbullar, ge mig mera kottbullar...