Yours is the first face that I saw

You felt as if you'd just woke up
And you said “this is the first day of my life
I’m glad I didn’t die before I met you
But now I don’t care I could go anywhere with you
And I’d probably be happy”

Eurovision Song Contest 2011

Alla vet att Storbritanniens enda finger med i Eurovisionspelet egentligen ar en femtedel av den arliga budgeten (de andra delarna star Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien for) men i ar, da javlar. Man skulle strunta i omrostningar och auditions, Andrew Lloyd Webber skulle inte ens fa sa mycket som titta pa tavlingen och han skulle definitivt inte fa skriva laten, nej istallet skulle man aterskapa ungefar vad som hande nar man lyckades aterforena Robbie Williams med Take That... ja fast utan Robbie... och utan Take That men med Blue! Pojkbandet Blue skulle aterforenas, Duncan James skulle slita sig fran West End och hans roll i musikalen Legally Blonde, Lee Ryan fick lagga sin Myspace addiction pa is, Simon Webbe skulle lagga ner sin solokarriar, och Anthony Costa skulle... ja, borsta tanderna och kliva ur sangen! Och de skulle spela in den basta singeln Europa (och de andra landerna i Eurovision som inte alls ligger i Europa men som vi ar for radda for for att papeka det for...) nagonsin hort. Douze points pour le Royaume-Uni, helt enkelt!



Idag spelades laten for forsta gangen har, och ja... Anthony Costa, keep looking for that day job buddy! Jag tror inte detta kommer ga vagen. Kunde de inte ha akt ner och tavlat i Tyskland med One Love istallet? Kanske ar emot reglerna.

Som Swedish-Irish Londoner sa behover jag ju inte grata allt for mycket over detta. Jag har ju Irlands bidrag. Jedward kommer charma Europa precis som de charmade Simon Cowell. Allt vi behover ar att de byter koncept, och visar arets Eurovision i 16 delar sa att folk kan tina lite, forsta att de inte behover ta livet pa sa stort allvar och forsta sig pa dialekten!


Ja, fast det behovs nog inte, for Jedwards lat ar skriven av en svensk, och det vet ju varenda kotte (speciellt de svenska medierna) att mer an sa behovs inte for en vinst! Speciellt effektivt ar det nar laten framfors av nagons om inte tavlar for Sverige! Jedward kommer inte ens behova synkronisera sina dance moves, this one's in the bag!

Edit: sag nu pa morgonen att
DN reflekterat over detta idag ocksa.

Framtiden

Jag skulle aldrig kunna overge min blogg har, for att jag tycker om det kontinuerliga, och det kanns viktigt att spara pa jaget som startade den har bloggen i april 2006, men oj sa mycket smidigare Wordpress ar! Inga konstiga fordrojningar, latt, smidigt, snyggt (!) och det finns en otroligt bra app till Android. Jag alskar att man kan kategorisera inlagg under mer an en tag for det ar ju sallan, mina i alla fall, inlagg endast handlar om endast en sak. Jag hoppas att blogg.se kan inspireras i framtiden och skapa en lite snyggare, stabilare och mer praktisk plattform.

Formiddagen tillbringade jag och Emma pa Kingston Crown Court, som vanligt pa onsdagar och efter lunch gick vi pa var electives fair pa campus, dar tanken var att vi skulle mingla med de andra on our course och alla vara lecturers och module leaders for att samla sa mycket information om vara modules nasta ar for att valja vilka vi vill ta. Tyvarr kan man inte bara valja rakt av (i sa fall hade jag last Intellectual Property, Commercial Law, Employment Law och International Protection of Human Rights) sa nu har jag tuffa beslut att fatta.


Intellectual Property ar en given module for mig som vill fortsatta med en specialisering i Media Law nar jag fatt min degree men jag kan inte lasa bade Employment Law och Commercial Law, utan maste valja en utav dem. For att skrapa ihop de sista 30 credits som jag behover har jag i alla fall bestamt att jag ska lasa Family Law eller Crime and Punishment. Ingen utav dem ar vad jag vill gora, men jag maste valja nagot ur den gruppen av modules och da verkar de vara de som intresserar mig mest. Fragan ar bara, vilken utav dem ska jag valja?

Det lutar at Employment Law istallet for Commercial, och Family Law istallet for Crime and Punishment men det ar svart att satta ner foten helt och hallet. Den 18 mars maste jag ha bestamt mig.

Pancake Day

Lyssnar pa min Not Actually Irish playlist, Veronica Maggio, Caramell, Jimmy Jansson, Movits, Per Gessle (ja, jag vet inte riktigt vad som hande...), Raymond & Maria och Mange Schmidt. Det ar 10 grader varmt och sol ute, Pancake Day och ledig fran uni!

Tung och svar dag igar men snart kommer CSN, nytt varvader och Sandra pa besok och da ar det lattare att ladda om. Jag vantar pa att mobilen ska ladda klart sa att jag kan ga ut och ga i Richmond Park och sedan ska jag ga till Asda och se vad for kreativt jag kan hitta pa att ta med mig som pannkaksfyllning till
Maja och hennes flatmates ikvall.


Tall grass

Det har ar inte forsta gangen de senaste aren, aren da man helt och hallet ar sig sjalv for forsta gangen, som jag star infor nagot jag inte forvantat mig, nagot som inte var del av planen. Men vad kan man planera? Fastan mycket just nu gor mig ledsen, arg och forvirrad, fastan jag kanner mig mer vilsen och sarad an nagonsin forut sa ar det fascinerande hur andra manniskor, med sina ageranden, asikter, personligheter och ord kan paverka sa mycket av mitt liv. Det kanns stort att tanka att jag, precis som dem, aven kan satta min egen pragel pa varlden och paverka manniskor i min omgivning.


Jag fick en varm kram av en orolig mamma som nervost suttit brevid mig i the public gallery i court 9 pa Kingston Crown Court i onsdags. Hon hade svart att sitta still, svart att halla sig fran att komma till sin unga sons undsattning medan han stod som vittne efter att han hade slagit ner sin kusin for att forsvara dennes yngre syster. Nar juryn hade fatt sina directions vande jag mig till henne och tipsade om att det nog skulle ga bra i alla fall, for bevisningen var sa svag att jag som law student inte kunde se hur de skulle kunna doma honom for mer an ett s18 offence da de i sa fall var tvungna att vara 100% sakra, och att det var i princip omojligt att de skulle kunna vara det. Jag hade ratt och det blev ett tarfyllt firande och aterseende nar domen fallit - hon tog sig tid att tacka mig for min kommentar och det kandes i hela kroppen att trots att det inte var jag som gjorde jobbet den har gangen sa ar det precis det har jag vill gora for manniskor.

Lika bra kandes det i hela kroppen idag nar allting jobbigt i huvudet fick ge plats at min fransman som kan tva svenska ord nu, krig och hundar (jag har en tendens att lasa DN online i lectures nar de blir lite val langtrakiga och han laser glatt med).