Happy New Year

Happy new year * Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
VIP resa med EF, sjöng med soundtracket till en film på bio alldeles för högt

* Dog någon i din närhet?
Nej... tror inte det. Min pappas mosters son dog nu precis innan jul

* Vilka länder besökte du?
Malta, Tyskland och England

* Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
6 November: McFly släpper albumet Motion in the Ocean
27 Juli: Pirates of the Caribbean  2 har Sverigepremiär

* Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
Follow the Leader - Soca Boys
Star Girl - McFly
Please Please - McFly
My, My, My - Armand Van Helden
She Moves In Her Own Way - The Kooks
Hey Kid - Matt Willis

* Blev du kär under 2006?
Inte mer än vanligt men om möjligt blev jag ännu mer kär i McFly och deras musik

* Vad gjorde du på din födelsedag?
Gick i skolan tror jag... nästan exakt ett år sedan nu så jag minns inte

* Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
McFly's Motion in the Ocean UK Tour hade jag gärna gått på, det hade gjort mitt år perfekt

* Hur höll du dig från att bli galen?
Galna email till James och timvis av lyssnande på McFly

* Vem var den bästa nya personen du träffade?
Har träffat helt underbara nya människor i år. Anna och alla andra EF-ledare på Malta, The Tv-sekt (kan knappt fatta att vi träffades i år, känns som mycket längre), Sara, Linnéa och andra ur EF Crew. Fellow McFly fan och nörd Emelie L är också sjukt kul att ha lärt känna!

Gott nytt år allihopa! Vi ses 2007!

The Virgin.net Music Awards 2006 Saga

Dougie Okay so I've been... oj... här var det inte på engelska nej. Okej, på svenska, jag har nu varit upptagen och på krigsstigen sedan i söndags. Varför? Jo för att det någon gång i framtiden (inom en snar framtid hoppas jag) ska hållas ett litet evenemang kallat The Virgin.net Music Awards 2006. Detta är en årlig festlighet och förra året gav McFly fansen upp efter x antal dygn men i år tänker vi inte ge oss.

Det är nämligen så att det är omröstningar på nätet (gör paus för att rösta) som avgör vem eller vilka som får vilka priser och utmärkelser.

Årets äventyr började med att My Chemical Romance och Muse fick majoriteten av rösterna och deras procent sköt i höjden. Ett ettrigt litet Lostprophets fan tittar in i pollen och inser att hennes (tvivlar inte på att det var en hon) favoritband är nominerat och släpper lös bomben hemma i sitt officiella Lostprophetsforum att Lostprophets inte kommer få något pris för Best Group om de inte börjar tokrösta och i och med det tvingar ner Muse och MCR från första respektive andraplaceringen.

De smarta (ha!) medlemmarna på deras forum inser tjusningen med cookie clearing och när rykten sprids om hur lätt det görs i Firefox så laddas det ner som aldrig förr. Det är nämligen så att i dessa polls så kan man rösta hur många (gör paus för att rösta igen) gånger man vill så länge man väntar fem minuter mellan varje gång. Men detta kan man ju ta sig runt förtås och det inser ju som sagt Lostprophetsfansen. De deletar cookies och röstar istället för var femte minut, hela tiden.

Lostprophets skyndar snart förbi både Muse och MCR i resultat listan och istället för de 60 och 40 någonting procent de hade tidigare har de helt plötsligt betydligt mindre. Lostprophetsfans från runt om i hela Storbritannien (de har inte fans på andra ställen stackarna) röstar på sina idoler non stop i ett dygn och Muse och MCR är knappast några kandidater till priset längre.

I Lostprophets forum skrivs det glada och uppmuntrande inlägg om hur bra allting går men samtidigt på annat håll, snubblar två stycken McFly fans över pollen och inser att här har någonting fasansfullt inträffat! I vanliga fall är nämligen McFly's fans otroligt bortskämda och behöver inte lyfta ett finger för att McFly ska vinna Brit Awards och bli Best Pop Act of the year och annat trevligt, nej i vanliga fall finns det jurys som snabbt och lätt känner igen true talent när de ser det (till skillnad från Lostprophetsfansen, vet inte alls vad dem ser!) och som tilldelar McFly sånt där. McFly har i denna poll, när dessa två McFly fans kommer in i bilden.... håll i er nu... 12%! Lostprophets, som leder vid detta tillfälle har 42%.

Inte en så angenäm situation! Banners tillverkas snabbt och på Myspace sprider sig saker snabbt för att inte tala om på det officiella McFlyforumet och efter en natt av röstande så har McFly gått från 12% till 18%. Det ser ut att behövas ett mirakel för att vinna detta... samtidigt kikar McFly's fans in i kategorin Most Fanciable Male och hittar där ingen mindre än Dougie Poynter. Än så länge har ingen röstningskampanj startats för hans sake och det visar sig inte behövas heller för han har "på egen hand" sett till att han har 64% av rösterna och leder över de andra i en så stor utsträckning att det är skrattretande. Den person som ligger tvåa är Justin Timberlake med 11%.

McFlyfansen röstar och röstar och med tanke på att McFly har över 12000 vänner/fans, bara på Myspace så är det inte så svårt att samla ihop folk som kan sitta och rösta i ett par timmar. Samtidigt hackar sig ett par av McFlyfansen in på Lostprophets forum och bevakar där. När McFly långsamt tar procent efter procent från Lostprophets bryter det ut lite av ett kaosliknande fenomen på deras forum. Mitt i tråden dedikerad till Virgin.net röstande byter inläggen fokus från "Yes we're so going to win this!" till "What the fcuk are McFly doing?!"

Efter detta så bryter kriget ut. McFly har plötsligt 35% medan Lostprophets har 36% och banners där Danny från McFly förgriper sig på får tillverkas i photoshop. Hatet växer och sånger knepas ihop med samma tema och innehåll. Det diskuteras vad killarna heter, var det Harry, Tom, Ducky och Danny? Och det hittas på alternativa namn till McFly. Höjdarna bland dessa, så som McShit, McPoo och McNuggets hyllas friskt och energiskt av de andra forummedlemmarna medan McFly fansen skrattar ihjäl sig i sin tråd på sitt forum.

När McFly plötsligt (gör paus för att rösta) har 38& medan LP bara har 35% så anklagas omröstningen för att vara uppgjord och McFlyfansen måste ha uppfunnit någonting som röstar åt dem. Vi McFlyfans tycker om den komplimangen... tänk de måste tro att vi är genier.

Såhär håller vi på i tre dygn. Vad McFly sjävla pysslat med dessa tre dygn är vi inte riktigt på det klara med men vi vet att Dougie ligger på någon strand någonstans i Australien och Tom är på en kryssning i Karibien med flickvän och familj...

Under dagen har vi postat fina nakenbilder och animationer på Dougie i LPfansens tråd, som tack för att de är så dåliga på att rösta på Lostprophets och låter oss vinna. Sen var vi ju tvungna att tacka för att de tog hand om Muse och MCR-problemet åt oss... Dessa gåvor uppskattades väl inte i någon större utsträckning även om en och annan erkände att de faktiskt gillar senaste albumet Motion in the Ocean.

Under ett par timmar nu på slutet av dagen har stämningen bland oss McFlyfans inte heller varit på topp på Dougies 75% snabbt förvandlades till 71% när Duncan James från f.d Blue plötsligt började få röster. Var dessa röster kom från visste vi inte till en början. Lostprophetsfansen fick skulden ett tag då ingen ville acceptera att Duncan har några som helst fans of his own men efter mer hackande på nätet så insåg vi att han har ett forum han med och där hade poletten trillat ner hos någon och nu var de igång också...

Så vad händer nu? Jo Dougie's 71% han har kvar skyddas med våra liv och McFly's 42% som de har nu ska höjas till minst 44% igen om det så ska ta död på oss. Det är våldsamt och tröttsamt att vara del i McFly's street team ibland...!

Hur detta äventyr slutar och vem som vinner kriget... ja det får vi se när pollen stänger och galan hålls. Det är bara ett litet problem. Vi har hållt på så här, dygnet runt, i dagar nu och vi har ingen aning om när vi kommer kunna sluta. Någon tyckte sig minnas att det var första februari. Grattis säger jag bara i så fall. Vi kommer inte orka hålla emot till i februari.

Sång skriven av Lostprophetsfan (Loserprophets! Haha) på deras forum:
"*Ian sings* Oh where oh where has my little sheep gone, oh where oh where could he be? He's being bummed by a McNugget boy I know because I can see."

Vi gillar deras kreativitet... *suck*

Dear Santa...

                                  Dear Santa...

I wonder I how they put a man on the moon...

xmas Det är jullov. Jag kan knappt fatta det (kanske för att jag har lika mycket skolböcker liggandes i högar här hemma som vanligt, om inte fler) och det känns otroligt overkligt. Nu låter det kanske som att jag aldrig haft jullov förut men det har jag ju förstås. Jag hade jullov för exakt ett år sedan senast för att vara exakt och aningen cheeky.

Ändå känns det som om det var så otroligt mycket längre sen och som vanligt anklagar jag IB. Japp... det är without a doubt IB's fel att jag känner mig alldeles vilsen och förvirrad inför hur man spenderar ledigheter som denna. En helg klarar jag av att spendera, jag klarar t.o.m av att spendera en ledig helg på bästa sätt om jag får säga det själv men vad ska man göra med två, hela, lediga veckor? Jag har ingen aning. Även om man åker bort lite hit och dit över jul så känns det ändå som om jag sitter fastfrusen i en snödriva någonstans och stirrar på precis ingenting, med huvudet så tomt att man lätt skulle kunna fylla det med krokar av frigolit utan några som helst problem... inte skulle jag märka något heller.

Jag har haft jullov i en och en halv dag och vad har jag gjort? Jag har lekt med photoshop/GIMP och jag har samlat ihop min smutstvätt. Låter det inte så illa? Samlat ihop smutstvätten sa jag, inte tvättat den eller ens lämnat den i tvättstugan!

Det har snöat lite också och jag såg en pappa på cykel bli på gränsen till överkörd av en buss i full fart i rondellen vid Årby. Jag vet att det var en pappa och inte bara någon illa klädd, fånig medelålders man i blå cykelhjälm i allmänhet eftersom han hade liten dotter på rosa cykel i hälarna... Jag svor åt bussen för att den inte stannade vid övergångsstället och sen hånskrattade jag lite åt pappan och tänkte att han var bra dum i huvudet som cyklar i december. Sen såg jag pappan, framör mig, bli överkörd av den där bussen i slow motion liksom... precis som när jag tidiga mornar står på perrongen och ser mig själv lugnt gå fram och ställa mig på spåret när tåget kommer... det gör jag ju förstås inte och pappan blev aldrig påkörd av bussen men det kändes verkligt. Precis som när jag står där och väntar på tåget.

Jag har kommit fram till att Sonny (vår rektor) och Tom i McFly skulle tycka rätt bra om varandra. Båda verkar lika fascinerade av rymden och skulle mer än gärna följa med utomjordingarna tillbaka till rymden när de en vacker dag (eller vad vet jag, det kanske regnar) invaderar. Jag undrar om de firar jul på mars...? Jag lovar att Sonny sitter i sin snödriva och undrar detsamma.

Snart är det jul och i min snödriva är det inte överdrivet mycket julstämning och ingen är överdrivet exalterad. Bara så ni vet. Det serveras inte ens glögg. Ny idé, man skulle kunna fylla mitt tomma huvud med julgranskulor!?

Socks or smellies?Danny: "Socks or smellies?" ??

Tom: Yeah... socks or smellies?

Danny: What's smellies?

Tom: Like deodorant and perfume... smellies!

Danny: What am I gonna do with socks?

Tom: Well, would you prefer socks or smellies?!

Danny: Would you prefer a couch or... a table?

Tom: Well it's a simple question, which would you prefer?

Danny: ....

Tom: Socks! Socks!

Danny: ...smellies... I want both!!

~*~

Stackars Danny! Haha.

I'm floating around in ecstasy

awesome Haft en rätt misslyckad dag idag men egentligen är det ingenting som varit särskilt fruktansvärt. I helgen ska jag och Glada Gänget baka. Ser fram emot det (damn er om det inte blir så nu) för fast jag ser dem/er i skolan hela tiden så saknar jag dem hela dagarna... vet inte varför. Kanske för att vi inte har så många lektioner tillsammans ändå?

Vet att jag tjatade om detta på Myspace också (Stina get your ass on there... både jag och Cayla väntar på dig!) men Don't Stop Me Now, finns det lyrics som får en att tänka på så mycket snuskigt som dem? Jag menar kom igen:

"I am a rocketship on my way to Mars
On a collision course
I am a satellite, I'm outta control
I'm a sex machine ready to reload
Like an atom bomb
About to oh, oh, oh, oh, oh explode"

Kan hända att man måste höra McFly's tolkning av låten för att riktigt fatta vad jag menar men jag tror att det nog ska gå att förstå ändå... Kanske är jag lite för bokstavlig i min tolkning?

Har lovat att jag ska ringa Stina i helgen och det löftet tänker jag hålla för jag saknar Stina som om det vore min högra arm!

Åtminstone delar av detta inlägg är dedikerat till Millur och hennes puppy love.