Framsteg

Ah vad mycket lite solsken kan gora for humoret - och ett inspirerande samtal om ett coolt framtidsprojekt ocksa for den delen. Snart kommer nagonting som jag tror riktigt mycket pa och J ringde mig igar och bad mig vara med pa ett horn. Ett grymt nytt aventyr kommer det att bli och jag gick och klurade pa "hemlaxan" han gav mig hela dagen. Jag hade en visning igar, pa en taklagenhet nere vid hamnen som ar sa sot, sa jag tog en promenad i kvallsolen och pausade en stund i parken vid stationen med en av Oshos bocker om karlek. Solen varmer forfarande riktigt ordentligt vid 5 och det blommar och doftar sa fantastiskt dar nere. Jag har manga tankar och ideer men ingenting klockrent an sa jag far klura vidare.
 
Jag skickade i alla fall ett sms till J nar visningen var over, for ingen ar lika mycket cheerleader som han ar nar det kommer till saker jag gor for min egen skull. Nu vill jag helst bara skriva kontrakt med en gang, men riktigt sa snabbt kommer det inte ga, det vet jag. Men koket ar helt nytt och storre an jag trodde och vardagsrummet ar fantastiskt med takbjalkar och fina, stora fonster. Jag har varit ganska omotiverad den har veckan och egentligen tagit en paus fran lagenhetsletandet men sa fick jag ett email om visning och tankte pa hur skont det skulle vara att ha allt boende planerat och klart infor New York.
 
Mannen som bor i lagenheten idag med sin lilla son var sa trevlig att jag stannade och tog en cider med honom pa balkongen. Hans son fyller fem ar pa sondag och han berattade att han hade kopt ett hus pa landet for att sonen onskade sig en hona i fodelsedagspresent. Fantastiskt ju! Klart ungen ska ha en hona eller tva och kanske t.o.m en get. Det paminde mig om min egen mamma som flyttade fran vart hus pa landet, med sjotomt och brygga, in till stan for att bo granne med tagstationen nar jag borjade gymnasiet och skulle pendla till skolan. Foraldrar alltsa... vilka hjaltar dem ar. Min mamma ar riktigt duktig pa perspektiv, hon valjer sina krig med oss barn och har alltid gjort. Det gor att vi alla vet att vi aldrig behover dolja nagot utan att kanna att hon ar kompis forst och mamma sen - hon ar absolut mamma forst men vi har pratat oppet om saker. Det har aldrig funnits regler hemma som vi inte fick vara med att diskutera. Nagra hons har vi aldrig velat ha i alla fall, men hade vi onskat oss nagra sa hade mamma nog i alla fall overvagt det om vi haft goda nog argument.
 
Att det ar helg hjalper ocksa humoret lite. Jag ska ta en promenad, kika lite pa merchandise design at J, handla mat och haller sig regnet borta en stund till kanske satta mig ute i parken for att lasa lite. Nasta vecka skulle jag ha akt till Sverige en vanda men med ett viktigt mote i vagen sa far jag gora det nagon annan gang. Det tillsammans med det faktum att jag vaknade med halsont ar det enda som star ivagen for full pott i humor idag. Mycket som jag oroat mig for pa sista tiden ser ut att falla pa plats nu.
 
Frukost i solen.

Vatten

Jakten pa nagonting som smakar lika gott som Loka Paron fortsatter. Jag ar helt galen i Loka Paron. Besatt. Helt och hallet beroende. Nar jag ar i Sverige sa dricker jag knappt nagonting annat. Det ska vara vanligt vatten da kanske, pa gymmet... men annars dricker jag inte mjolk, inte juice, inte lask - bara Loka med paronsmak. Finns den inte kan jag tanka mig Ramlosa Mango, eller Loka citron om jag maste.
 
Smaksatt vatten ar i allmanhet ganska ovanligt i England och det ar svart att fa tag i kolsyrat vatten med nagon annan smak an citron. Om vattnet inte ar kolsyrat ar det lattare men det vander sig lite i magen pa mig nar jag tanker pa stilla vatten som smakar lite jordgubb eller kiwi... Det har med kolsyrat vatten som smakar milkshake, kladdkaka och hallon-lakrits det ar helt och hallet unikt for Sverige, tro mig. Bade i England och i Danmark skulle jag vilja pasta att cola ar det som folk dricker mest (som ar alkoholfritt dvs.) och i Danmark ar det alltid Coke Zero som folk ber om. Jag har aldrig varit ett fan av lask och smakade det inte forran riktigt sent och da var det mest sliskigt och sott. Aret innan jag flyttade ner till London nar jag fortfarande jobbade pa Procter & Gamble i Newcastle sa bodde jag i en lagenhet med otroligt daligt kranvatten. Det var sa renat i just det omradet och smakade mycket kemikalier. Da larde jag mig sjalv att dricka Diet coke. Forst kunde jag bara dricka den med Lime i men sedan sa vande jag mig vid den vanliga ocksa. Nu ar det ganska manga ar sedan och jag har inte druckit cola pa sa lange igen att jag inte kan fa i mig det.
 
Har i Danmark finns Loka paron inte alls. Daremot hittade jag en Egenkilde Fruits Pære harom dagen och tankte att det kan ju inte vara allt for langt ifran... men det var ganska precis som en Loka Crush med paronsmak och alldeles for sott med for lite kolsyra. Sedan dess har jag gett upp det dar med paron lite och testade en Ramlosa med flader (hyldeblomst) och lime. Den var god... men igen, smakade lite for sott. Det var for mycket flader och for lite lime tror jag. Med den erfarenheten i bagaget sa kopte jag en Egekilde Lime och Mynta idag. Den smakade absolut frascht i jamforelse med de andra och jag kommer nog att kopa den igen i sommar. Men lika god som Loka Paron nar man ar torstig? Nej.
 
Igar var det ju Sveriges nationaldag. Jag firade inte pa nagot speciellt satt och man kan debattera fram och tillbaka om politiska situationen eller hur stolt eller inte stolt man far och ska vara over kulturen osv men om det finns nagonting man i Sverige ska vara tacksam for sa ar det tillgangen till rent och gott vatten, och nu menar jag inte i flaska med kolsyra och paronsmak utan det vatten som kommer ur kranen. Du kan fylla badkaret med rent vatten om och om igen, du kan vattna med det i tradgarden och dricka det utan att fundera en sekund over om det ska ta slut eller inte. Pa manga platser pa jorden ar det inte alls sa och jag tror att vi har i Skandinavien glommer bort vilken otrolig lyx det ar.
 
DigDeep ar en av de manga organisationer som arbetar for manniskans ratt till rent vatten - i hela varlden, var man an bor och lever. For att fira Sveriges nationaldag lite sadar i efterskott, dagen efter, sa skanker jag pengar till dem och deras projekt.
 
 
 
 

Grundlovsdag

Igar satt jag i en park nara hamnen i tva timmar och lyckades branna mig lite i nacken och pa armarna men det hor sommaren till for mig. Jag ar sa ljus att jag branner mig genom latta sommarplagg om solen riktigt ligger pa eller om jag ar utomlands. Jag laste Tom Shadyacs fantastiska bok Life's Operating Manual och lyssnade pa Maria Menas tva sista album om och om igen. Nar jag kom tillbaka till hotellet ringde J fran bilen och det ar mysigt att liksom ligga pa andra sidan jordklotet och lyssna pa honom nar han kor. Da kanns varlden riktigt liten.
 
 
Jag har varit och spanat pa en liten charmig lagenhet i dagarna ocksa. Jag ska forhoppningsvis forbi i slutet av nasta vecka for att titta igen. Den ar fin men jag maste bestamma om priset ar vart det... jag bor pa annat hall till slutet av augusti men ska till New York en vanda precis dar i dagarna och det vore sa skont att veta precis exakt var jag ska ta vagen innan dess. Jag ovar pa att vara mer spontan, men boende maste man faktiskt fa planera. Dar drar jag gransen. En tvaa eller en liten trea med gangavstand till det mesta och balkong om mojligt. Ska det vara sa svart? Denna lagenhet jag var och tittade pa har inte balkong tyvarr men nara till vatten och parker sa det kanske ar okej anda... 
 
Just for att jag ar mitt i Life's Operating Manual sa ar det svart att be om mer an jag behover. Det ar en viktig bok om att ifragasatta det samhallsfabrikerade behovet av att aga allting och konstant jaga efter mer trots att ett riktigt behov saknas. Tom sjalv, som skrivit boken, ar mannen bakom fimer som Liar, Liar och Ace Ventura och insag att desto fler miljoner dollar han fick betalt per film, desto mindre tyckte han om sig sjalv och sin situation. I ett kapitel sa citerar han Thomas Merton, som 2006 skrev om att snart kommer vi val forsoka aga och salja regnvatten ocksa... och tragiskt nog ser det i princip ut sa pa en del platser. I Kalifornien halls nagonting sa simpelt som vatten i princip gisslan idag. Det kanns viktigt att ifragasatta skillnaden idag - vad vill vi ha, och vad behover vi.