"You have such a beautiful Irish accent!"

Det krop en fjarilslarv i sakta mak over mitt skrivbord. Han bar pa ett litet blomblad jag maste fatt med mig in tidigare idag - och kanske fick jag aven med mig honom. Jag var sa nara sa nara att doda honom innan det slog mig att jag inte visste varfor det kandes tvunget. Nagon var sa nara att krossa mig, och det har varken jag eller C aterhamtat oss fran an. Jag tittade pa honom dar han slapade och drog och tankte pa vad han skulle med bladet till.

Vad det an var sa far han nu gora sig till godo sitt blad utomhus, pa fonsterkarmen, alive and well och jag hoppas han uppskattar sina aterigen vidgade vyer. Jag tanker att ingen vill sitta fast har inne i dunkel sommarkvall som bara speglas genom det stangda fonstret, kanns inte, finns inte... inte pa riktigt.

Hogen med textbooks ser sa fanigt stor ut nu nar proven sakta men sakert har blivit skrivna och inlamnade. Jag bladdrade i mina sma buntar av post-it's i morse pa bussen till Chessington (dar vi skrev) och konstaterade tillsammans med Emma att nu kandes det inte som en school trip langre. Vi fnissade och skojade som vanligt, men allvaret lag som ett tjockt vintertacker over oss i den kvava varmen, och vi vande och vred pa oss. Jag kande hur magen bestamt sa ifran och forsokte paminna om panik och nerver som jag ignorerat hela morgonen.

Pa nagot satt ar det anda underbart befriande nar vi antligen far klartecken, "open the examination paper" och huvudet stanger av precis allting som inte stavar "jag kan!" Ogonen letar, undermedvetet, efter termer och fragor som matchar svaren, fallen, principerna som flyger runt i huvudet och det sager klick, klick, klick nar de ratta fragorna ar hittade. Sen aker pennan fram och i diagram och mindmaps sa placeras svaren ut i kartor och monster och jag far nastan for mig att jag trivs - att det har skulle jag kunna gora hela dagarna om jag fick.

Det ar saklart inte riktigt sant, och det enda jag skulle kunna gora hela dagarna egentligen ar att titta och lyssna pa Claire nar hon full eller bara sa nykter som bara hon kan vara (alltid antingen eller, alltid helhjartat, passionerat och allt eller ingenting) dansar over parkettgolv och skrattar at hela varlden. Fram och tillbaka och magiskt som ingenting annat. Kanske for att hon skrattar, kanske for att hela varlden ar glad nar hon ar glad (jag kanner ingen annan med hela varlden i sin hand).

Men med stor risk for att lata otroligt tontig nu, och jag kommer sakert ta tillbaka allt det har senare, sa ar det skont att fa visa vad man kan. Inte bara for universitetet saklart, men for mig ocksa. Jag tycker om att bevisa for mig sjalv att det jag hort under aret betyder nagonting, det kan sattas i ett sammanhang och sammanhanget ar mitt. Det ar mitt val, mitt framtida liv och mitt intresse. Jag ar otroligt tacksam att jag vet vad jag vill, jag vet var jag ska... och da ar det lattare att se mening i varje steg pa vagen.

Meningen i fortsatt, vad jag bara, i brist pa annat, kan forklara som den dar trotta, omma smartan i alla hjartats vrar och horn efter en natt och en dag med panikangest - pulsen som rusar och rasar i fingertoppar och i halsen, for fort, alldeles for fort och det gor ont, alldeles for ont - ar fortfarande oklar. Jag ar inte religios och har svart att anamma konceptet, "it wasn't meant to be" medan jag samtidigt ser tecken i det mesta omkring mig och ofta kanner igen C i vinden som blaser i traden over mitt huvud eller den dar varmen som sprider sig over ryggslutet precis innan jag somnar. Pa sa vis har jag kanske mitt eget andra plan, kanske delar jag det med henne och om vi kunnat gora det i ett ar, sa ar det klart vi kan gora det i ett ar till. Eller tva. Eller sa manga som det behovs.

Jag inser idag att eftersom jag varit sa fokuserad pa att ta mig igenom mina exams (med allt annat som hant vid sidan om, saker som jag kanske talar om nagon dag, saker som kanske kommer blekna i solen i sommar) sa har jag helt ignorerat att efter att de ar over sa borjar den nervosa vantan infor resultaten. Jag vet att manga, ca 25% av de som sitter proven blir underkanda och att de ar svara, ofta mycket svarare an vad de ser ut i forsta anblick, men jag hoppas och vill sa garna!

Det dricks enbart vatten i natt nere i Tyskland och kanner mig nastan lite galen som funderar pa att uppmuntra annan konsumtion via sms da det faktiskt ar fredag, och jag vet att hon vill.

Det ar tur det att ni tycker min accent ar sa fin, annars hade jag val behovt halla tyst in public, log jag idag. Igen. Som vanligt.

I remember every look upon your face

Bergochdalbanedag har det varit idag, och tyvarr ar den inte over an saklart. Vaknade med ilska i magen, som nog egentligen var samma frustration och osakerhet som drabbar mig varje gang vi blir trotta och stressade och kanner att vi varken racker till for varandra eller oss sjalva. Upp och ner, ner och upp gick det och vissa stunder i morse var som de ska och andra var stela och katastrofala. Det var skont att bryta av med en helt vanlig och mysig timme pa skype med Cajsa (efter att hon 20 minuter sent insett att hon nog glomt bort mig). Ibland satts saker a ting i helt nya perspektiv nar man pratar om dem hogt, och ibland ar det helt enkelt bara skont att fa lyssna pa hur det star till i nagot annat horn av varlden, hur nagons annans hjarta mar.

Jag pluggade mer Land Law pa formiddagen, duschade, drack diet coke till bade frukost och lunch (ja... alltsa...) och pratade mer med Claire. Jag overtygad om att hennes beteende var konstigt och hon overtygad om att det var jag som forsokte dolja att nagot hant. Vi ar bra pa att prata med varandra och sa fort den muren rivits sa flot det pa mer som vanligt igen.

Jag var tvungen att kopa en ny Property Statutes-bok eftersom det finns notes och annat i den jag har sedan tidigare sa jag tog bussen in till stan. Handlade pa vagen hem och nar jag val var hemma pa campus igen sa var det nastan dags for C att sluta jobba.

Solen star fortfarande ganska hogt pa himlen har, pa garden sitter musikelever och spelar tillsammans medan andra grillar och baren och Subway ar oppna bada tva. Det ar inte lika varmt idag men det kanns inte. Jag onskar jag fick ha annat i huvudet an Land Law, kanske precis ingenting och konstaterar att i morgon kvall ar jag fri aven fran den modulen. Sen ar det bara Public Law (min favorit) kvar nasta torsdag och sen ar jag fri!

Jag haller tummarna for flytt den 26 juni och sedan Sverigebesok efter det. Om nya huset blir vart blir jag sa glad. Vi gillade det verkligen, alla tre och det ligger jattebra till! Hyran ar lagre an vad vi vantat oss att betala och extra pengar over ar aldrig fel! De laggs at sidan for McFly och Tysklandsresor saklart.

Ikvall ar det Eurovision-dags igen, och fastan forvantningarna pa Sveriges jobbiga lilla Anna med gitarrtricket (ja den forsvinner ju halvvags?) ar sa sa laga sa ska det bli roligt i alla fall och innan dess ska jag koka pasta och plugga lite till! Det ska ga.

Det ar ett fint, men smartsamt datum idag och for din skull D, ska jag avsluta dagen med ett leende, for det fortjanar du. Vi ar sa ledsna att vi aldrig fick chansen att lara kanna dig och jag onskar du visste hur mycket du betyder for min allra karaste van. Grattis pa fodelsedagen killen!

Bright eyes

Nar jag tanker pa hur vi satt som en enda stor europeisk familj pa twitter och hejade pa oss sjalva och varandra i Eurovision forra aret sa inser jag i natt hur fort tiden gatt. Jag och C konstaterar ganska ofta just detta, hur manaderna bara flugit forbi och forsvunnit in i dimman som var da och framfor oss ligger nu och sen och kanske. Mojligheter och radslor, men ingenting att halla fast i. Just i natt kanns det extra patagligt, bade hur fort tiden gar men ocksa just den dar ovissheten som idag lamnar efter sig nar den gett plats till i morgon. Mind the gap, sager de pa tunnelbanan och sa hoppar man, skuttar rakt over den dar glipan...

Det finns som en glipa i tiden ocksa. En timme eller tva varje natt, for mig, da jag inte vet om jag faller baklanges eller framlanges. Da tiden hanger i luften, andas tungt och dagen som kommer fortfarande inte vet hur den ska se ut, bara var den var sist. Ibland tanker jag da, om jag ar vaken, att just precis da kan jag vara bade nu, och da, samtidigt kanske angra, eller onska. I nasta stund dock sa vaknar jag till citrongula skuggor, eller violetta regnmoln och handen jag holl tiden i ligger tom pa huvudkudden.

Far jag onska i natt sa onskar jag forstas samma saker som vanligt. Jag onskar mig Claire's kind emot min och varma fingertoppar mot min tinning. Jag onskar att allt mitt morker fick lysas upp av hennes otroliga sken. Far jag inte det, ja da vill jag ha stjarnor som blinkar mot oss bada, for att knyta samman min himmel med hennes och som med osynlig trad fora oss bada narmre den dar explosionen av energi som liksom sker i hemlighet och sprider varme i langa ringlande kransar kring fotterna pa oss nar vi ses. Alltid pa en tagstation eller flygplats, alltid med tiden tickandes i bakgrunden for att paminna oss att resan gar tillbaka ocksa.

Just nu kanns det som att alla ar langa resor bort. Vannerna och familjen star bakom landsgranser som kanns hoga som murar. Det kommer inte spela nagon roll var i varlden jag valjer att spendera sommaren, nagon kommer vara saknad anda. Kunde jag lagga ner Land Law boken och hoppa pa ett plan till Tyskland nu, nu, nu sa skulle jag gora det utan att blinka.

Jag hoppas det blev en lyckad kvall for C trots regn och jobb i morgonbitti - och regnmolnet i mig vilar lite da det ar dags att krypa ner i sangen. I morgon vantar kyligare vader och mer revision!

Pour me a heavy dose of atmosphere

Idag skulle jag kunna skrika och gapa pa hela varlden. Jag skulle kunna skalla pa precis alla som gjort mig besviken pa sista tiden men istallet har jag bara tagit ut min ilska pa mig sjalv. Det har bubblat runt i kroppen anda sedan igar och nar inte varken promenad, solsken, dusch eller email fran C hjalpte ja da fick det bli tarar och en timmes somn istallet.

Alldeles for manga sma orosmoln klumpade ihop sig i magen och tillslut gick det inte att andas utan att grata. Det ar jobbigt att inte veta vad som hander i sommar, det ar jobbigt att leta hus till i host och det ar ett helvete att ha C sa fruktansvart langt borta som centrala europa anda kanns nar hon hade kunnat vara precis precis har istallet.

Jag forsoker att inte tanka pa det. Jag forsoker att halla emot men det gar inte alltid.

Besvikelse ar tungt att bara, det har jag lart mig det senaste aret, i manga former. Jag vet precis vilken smarta som ar varst och var i kroppen den attackerar. Jag trodde i manga ar att min pappa var den enda som kunde astadkomma just den dar kanslan av att ha blivit lurad, kanske av mig sjalv, kanske av nagon annan men visst var det val anda mitt eget fel i alla fall. Det var ju jag som hoppades, det var ju jag som dromde... och sen gor man det inte igen nar det hant tillrackligt manga ganger. Langsamt skalar man av alla lager av hopp och kvar blir en hard karna som ingen kan na.

Nar jag tanker pa det ibland sa kanner jag att jag inte maste vara sa javla snall hela tiden. Jag har ocksa ratt att saga ifran, jag har ocksa ratt att vara precis den jag ar och ingen annan. Men vad ar det for mening med det egentligen?

~

Claire har hallt och kramat och myst och fastan det kanns tungt och dimmigt bakom ogonen sa vet jag att jag kan overleva den har kvallen ocksa, vare sig hon stannar ute efter jobbet eller inte. Den har dagen kommer helt enkelt bara stoppas undan tillsammans med andra dagar som inte varit annat an solsken, vind, tarar och brustna hjartan. Alla dagar kan inte vara storslagna och trygga, det skulle val vara svarare att uppskatta dem da. Som nar C helt ovantat skickar ett sms bara for att saga att hon saknar mig, som det pirret i magen. Som dem dagarna.

Pa fredag skriver jag min nast sista exam (Land Law) och ska strax aterga till pluggandet, fastan solen skiner ute, det ar 23 grader varmt (vi hade 28 grader hela dagen och halva kvallen igar ommm) och jag hellre hade akt till Fulham till Harry och Sandra och parken. I morgon och pa lordag ska jag, Emma och Sunny kolla pa annu fler hus och lagenheter, Loran kommer kanske ner och halsar pa, jag ska plugga Public Law. Idag ar det den 25, och precis om en manad kanske jag har C i min famn om varlden vill det. Jag onskar och jag langtar.

~

Och sa har jag kommit fram till att jag far vara arg. Jag far vara ilsken over att mamma ar i ett helt annat land och basta vannen i ett tredje. Jag far vara arg for att det sitter ett regnmoln i brostet och krockar i aska med varmen och solskenet utanfor. Som att varlden bestamt sig for att inte visa nagon som helst hansyn till att mitt hjarta gatt i kras.

Sunshine

Igar kvall var det sommar sommar sommar hela kvallen och natten och Dougie (i McFly) sag ut som en liten solstrale hela han nar jag och Sandra sprang in i honom pa gatan. Han skulle bara ta ut pengar och bad oss sedan komma med honom ner till puben for att hamta Harry. Han tjot till hysteriskt och tog ett hogt skutt nar han fick syn pa en hundvalp ("I have that dog!!") och pratade pa om skivan och bilder och latar som blivit stulna ur email-konton. Harry papekade glatt att min Claire gick i skolan med honom. Han ar sa sot... for det visste ju inte jag saklart? Hade jag ingen aning om, haha! ;)

Sen sag vi Four Lions, en helt underbart rolig och sorglig film pa samma gang och jag vet inte ens hur jag ska beskriva den. Det ar en film som behovs, den behovs sa otroligt mycket har i England och jag hoppas manga gar och ser den pa bio nu. Det finns en insikt som behover skapas om hur manskliga de har manniskorna ar, samtidigt som det kravs, pa nagot sjukt tvistat satt, att det hanteras med lite humor. Jag var nere pa en av tunnelbanestationerna i the July bombings, och har pa det sattet first hand upplevt det kaos som kan skapas, men jag tror vi alla vet for lite om fenomenet i allmanhet.

Vi skrattade sa vi grat genom hela filmen och sedan grat vi sa vi skrattade. Det ar en helt otrolig film!

 

Idag fyller C ar, firandet paborjades redan igar, kommer fortsatta i kvall, sondag kvall samt mandag kvall...! Det betyder ganska rastlosa och langa natter for mig, men det ska vara sa. Det ar sa det fungerar. Vantar pa att hon ska vakna nu (om hon kommit i sang an, jag har ingen aning for en gangs skull) sa att vi kan skratta lite till at Harrys skolkommentar, jag ska avsloja fler fodelsedagspresenter och fa hora om allting som hande igar.

 

I eftermiddag ska vi pa fler husvisningar (vi har tva ytterligare bokade for onsdag som jag ser fram emot mer) och just nu ar det bara mysigt att bo precis har dar vi bor. Solen skiner, det ar 28 grader varmt, nasta exam ar inte forran pa fredag och Putney ar sa fint sa fint pa sommaren. Jag smalter inombords bara jag tanker pa det och det lockar inte massor att spendera sommaren i Sverige istallet. Vi far se.


Believe me you'll be fine

Det dar raset som jag var saker pa kanske nog ungefar skulle komma i alla fall, ja det intraffade igar eftermiddag. Det kanns hopplost trakigt, och iskallt fruktansvart samtidigt som jag kanner ett valbekant lugn. Precis som att jag nu garna kanner igen mammas beskrivan av radsla som forsvinner for att den maste samma sekund som man far barn, eller helt enkelt alskar nagon sa mycket att man inte kan vara radd, utan maste vara redo, stark och beskyddande - kanner jag aven ett ovantat men inte alls skrammande lugn och bottenlosa resurser av uppmuntran och sottande.

Jag har nog aldrig kant mig sa oradd infor en trygghet som fallit till smabitar i vara hander.

Och anda raknade jag med den in i det sista. Tankte att det har klarar vi i alla fall, och det gar, det gar. Men ibland gar det inte alls, och andra ganger gar det i helt andra riktningar an vad man trott och forvantat sig. Paniken och och besvikelsen kommer kanske smygandes senare. Kanske nar jag inte langre maste uppmuntra och stotta. Kanske nar jag inte maste vara modig sa att hon inte ska kanna att hon maste vara radd, men just nu finns den ingen annanstans an langt bak i magen, och dar far den stanna tills jag har tid och plats for grat och sorg.

Klockan ar mycket, har sagt godnatt till C, nastan med tarar och med somniga fingertoppar och varma huvtrojor. Jag finns hos dig, ar ord som kan forandra en hel natt. Ibland kanns de samma, natterna, som att de faller ner fran framtidens himlavalv och lagger sig i raka jamna rader bakom oss och andra ganger tanker jag att C vant upp on ner pa hela varlden och skakat och rusat och bitar av hela livet, hela hjartats spektrum av kanslor och onskningar kommer seglandes ner over oss likt snotussar.



Jag har egentligen inte alls tid att blogga nu. Jag har min Legal Systems & Method final exam i morgon kl 9.30 och det ar fortfarande mycket som snurrar runt i huvudet pa mig, som inte lagt sig tillratta an. Farre fall men det betyder bara fler losa principer och mycket flyter in i Public Law vilker forvirrar mig nar jag forsoker bestamma vilka topics jag vill satsa pa infor provet.

~

Har hunnit prata med C tva ganger pa telefonen (spontant och inte alls vantat, vi hade ju sagt godnatt redan ju) innan det har blogginlagget skrevs klart. Jag lovar, vi ar inte gjorda for att bo i tva olika lander (det ar nastan ironiskt)... och det ar inte vara bankkonton heller och nu har det hunnit bli annu mer mitt i natten an vad det var.

Nu ska jag plugga en liten stund till och sedan sluta fingrarna kring C's handled och sova. Godnatt.

When you say hello I feel brand new

Vi har en varningsskylt for byggarbete i hallen, lutad mot koksdorren. Det ar inte mitt fel alls, for jag var inte ute igar. Istallet sa jag och C godnatt klockan 22 efter en lang dag! Jag gick upp redan 7.30 for att lasa igenom mina Contract Law notes ett par ganger till och sen var det ett nervost vankande fram och tillbaka i sovrummet blandat med skratt at bilder pa C fran helgen nar hon gick ut. Jag, Eratela och Emma mottes pa campus och gick till bussen tillsammans. Hela vagen kande jag att jag ville vanda om och ga hem igen. Men det gjorde vi inte. Vi klev pa och det var helt tyst, forutom oss tre och Sheena som likt Chandler i Friends tacklade situationen med comedy. Vi skrattade sa vi grat hela vagen till Chessington och sen stod vi i 25 gradigt solsken och fnissade at hela situationen tills det var dags att ga in.

Det var annu mer formellt att skriva exams den har gangen an vad det var nar jag gick IB, och da ar det allvarligt! Det fanns annu fler regler och det var manga formular att fylla i for att de skulle forsakra sig om att vi var den personen vi utgav oss for att vara. Vid en Contract Law exam sa far man ha med sig en statute book som enda hjalpmedel, den ska vara helt fri fran notes och det inkluderar minsta lilla streck eller prick man rakat gora med nagon penna nagonstans! Medan vi skrev sa blev bockerna kollade, och jag tror de kollade min bok fyra eller fem ganger innan de tre timmarna var slut! I och med detta sa kikade de i boken fler ganger an vad jag gjorde.

Det kandes lattare an jag hade forvantat mig och jag ar nu jattetaggad infor nasta prov aven om jag vet att Legal Systems and Method kommer definitivt vara svarare! Pa fredag galler det och till helgen har jag alltsa skrivit halften! Det ska bli sa skont.

I morgon ska jag, Emma, Sunny och Chris kolla pa ett till hus som vi hoppas pa. Det ar inflyttning sent i Augusti i sa fall och det skulle passa oss mycket battre an forsta juli eller t.o.m mitten av juni som manga andra landlords har varit intresserade av. Blir det sa att vi tar det har huset sa aker jag till Sverige i slutet av juni om jag inte far nagra EF-kontrakt nagonstans i landet och sen aker jag till C nagon gang i juli istallet. Det kliar i fingrarna och det ar jobbigt att inte veta an hur sommaren kommer se ut men jag kanner i hela mig att jag kan inte losa det forran jag skrivit klart mina exams, sa det far bli spekulationer an sa lange.

Dagarna har ar sa mycket lattare an kvallarna och natterna, med varme, sol och inte sa mycket tystnad. Jag kanner mig stressad och ledsen nar det blir for sent och jag vet att C mar daligt over att hon maste upp till jobbet nasta morgon samtidigt som jag mar daligt over att jag inte kan overtyga henne om att det ar okej, hon kan lamna mig de dar timmarna. Jag onskar nagon av oss hade koll pa hur var sommar kommer se ut i alla fall. Jag onskar ibland att vi stod stadigare an de grepp vi har om varandra for just nu ar jag radd att faller en av oss sa foljer den andra med.

Nu ska jag kla pa mig och aka till Asda i Roehampton. Det ska bli pluggmat, coek och appeljuice och sen ska jag tvatta i kvall innan C kommer hem fran jobbet. Det ar varmt varmt varmt och stralande sol och det blir nog en bra dag det har!

This is the heartache that won't go away

Jag ar nyvaken och hela huvudet ar fullt av tarar och langtan. Jag vet att hon kande sig sa skyldig ikvall nar hon akte ivag men det ar ju inte alls det jag vill. Da onskar jag att jag inte fanns. Att jag inte behovde henne har, att jag inte kande sahar alls. Da onskar jag att hon inte brydde sig om mig och min saknad.  Jag forsoker att halla emot och overtala mig sjalv att det gar bra, att jag inte behover grata, att jag inte behover henne, och sa ber hon om ursakt, sager forlat och att hon vet att jag egentligen behover att hon stannar - och da rasar allting och jag ljuger och sager att det spelar ingen roll. Det gar bra anda och jag vill inte att hon ska vara ledsen. Jag grater tills jag somnar med huvudvark och hjartat rusar, ivag, efter dig.

Abbey och hans kompisar gastar om ris och vem som ar bast pa att koka det, har utanfor dorren och vackte mig. Nu ater jag annanas och gar mentalt over Contract Law cases som har med consideration att gora, saknar Harry, saknar Claire fortfarande och ser klockan bladdra fram framtiden som i jamna hjartslag. Minut efter minut och det ar som att tiden tappar sin mening nar jag stirrar pa den sa intensivt. Siffrorna betyder ingenting. Verkligheten finns i alla fall inte, den ar nagon annanstans.

Dagen har fallit som baklanges, gjort mig yr och illamaende. Jag laste Contract Law i sangen i morse, duschade och hamtade post och paket i receptionen pa campus. Mina bocker jag kopte i tisdags natt hade kommit, tre dagar tidigt, bless you royal mail, samt tva av Claire's presenter (hon fyller ar nasta vecka) och mitt nya VISA kort som mamma skickat vidare fran Nordea. Jag och killarna som jobbade idag skrattade och argumenterade hej vilt om allt mojligt och det kandes bra att vara glad igen, att bli retad for att vara "a typical law student" och att bara kanna mig narvarande.

Jag akte till Putney for att mota upp med Sandra och vi landade pa Westfield klockan 4 for pizza och mer presentletande till C. Det tog oss en stund att hitta det vi skulle ha men vi gick darifran nojda och glada i alla fall. Nar jag var pa vag hem fran Putney igen sa slog langtan till. Oron att hon skulle bort och ivag och lamna mig sjalv med mitt huvud och mina tarar. Det foll en dimma over varlden och ogonlocken kandes sa tunga nar jag kom hem och krop ner i sangen.

Da onskar jag att jag inte fanns.

Everything I have in me

Haller din hand i min, alltid, alltid. Min modiga skatt.

Det finaste jag har.


Young Ladies

Jag ska erkanna att jag inte ar saker pa om den har videon fungerar att spela med ett svenskt IP-nummer, Claire far felmeddelanden nar hon forsoker fran Tyskland, om den inte gar att spela sa ar jag tacksam om nagon papekar det sa ska jag leta fram en annan, men den har dansvideon muttrade vi over pa twitter hela halva dagen igar.

Det ar dansgruppen Goin Hard som verkligen satter en rutin till Single Ladies sa att det smaller, problemet ar bara att de ar 8 ar gamla och man kastas alldeles fortvivlad mellan att vara imponerad och helt horrified!

De allra flesta kommentarer lyder "impressive, really good but not my daughter!" eller liknande och jag tanker att visst ar det sa... men om inte min dotter, och inte din... vilka ar foraldrarna som latit de har tjejerna ova in det
da?

 


and I would probably be happy

Blandade kanslor den har morgonen. Mina final exams narmar sig med stormsteg och jag ar fokuserad pa sommaren. Jag onskar att jag magiskt bara kunde snabbspola forbi den har manaden och sa vips ar det 12 juni istallet och jag har 3 veckor av ledighet och bara ingenting i London. Oroa mig for exam results kan jag anda inte gora forran i juli och jag behover tid utan begransningar. Jag vill ha tisdagsnatter som flyter in i onsdagsmorgon och timmar som spiller over kanten med solen som sjunker ner i blanka Thames tills dagarna trasslat in sig i varandra och det spelar ingen roll vad som ar torsdag och vad som ar fredag.

Just nu vill jag skynda sa snabbt samtidigt som jag vill halla tillbaka och bevara. Jag kanner en viss oro for vad som inte ska hinnas med, samtidigt som jag ar radd att tid ska stjala fran mig. Tid till att angra, tid till att tanka om. Det ar mycket som ar osakert infor sommaren. Jag vet inte var jag ska spendera den, eller hur. Exams star i vagen som en hog laskig mur men snart rasar den, snart ligger hela sommaren fram for fotterna pa mig och den ska fyllas!

Min storsta skatt har begart att jag kommer ner och spenderar tid med henne, och det vill jag sa garna sa. Det vrider och vander i hela mig nar jag slungar mig sjalv mellan tanken att jag far saga hej da med henne, och att kanske far jag bara saga hej da till henne istallet. Jag vill ha henne har hos mig sa mycket, med fingertoppar och alla fjarilar som fladdrar kring revbenen vill jag ha henne nara, nara... men inte om hon inte vill det. Inte om det ar nagonting annat hon onskar. Just nu ar det sa fel, det som hade kunnat vara sa ratt.

Det ar morkt i mitt sovrum fortfarande fastan C vackte mig extra tidigt i morse och att jag stallt mobilen pa ringning till klockan nio. I eftermiddag ska jag lasa mer Contract Law, och eftersom hon ska ut (bank holiday) sa ar det lika bra att jag haller mig vaken med ytterligare studier sa langt in i gryningen som jag orkar. Pa mandag ska all Contract Law sitta. Pa mandag smaller det och jag kan knappt fatta det. Mina forsta uni exams!

Stavros ringde! Han ar min hogst inkompententa men underbara Greek flatmate fran Newcastle. Han har fatt en nya manager role pa BT och jobbar nu "in the city" som han sjalv sager. Later mer som att han ar ett aterkommande inslag i The Hills an manager pa BT och bor i ett litet radhus i Richmond. Jag har saknat honom och har gatt med pa att ata lunch med honom snarast. Han foreslog lordag men jag vill nog ha lorrdag till revision och en tur till
Westfield med Sandra for att kopa fler fodelsedagspresenter till C. Kanske kommer Loran med ocksa och henne har jag inte traffat sen december!

Undrar om Stavros skulle uppskatta om jag och Sandra tog honom till The Real Greek i Putney, bara for att retas?

We've got time to burn in the heat of the moment

Sist jag forklarade var i varlden jag ar satt jag vid mitt lilla skrivbord i Newcastle. Det var den 24 januari 2009 och da hade jag fortfarande ganska manga manader kvar till flytten. Precis som da tycker jag lite synd om de lasare jag har som aven kanner mig i verkligheten da mycket i foljande inlagg inte kommer vara jattespannande for dem.

Jag saknar graa, lugna, mysiga Newcastle ofta. Jag saknar dialekten (som jag snappar upp och blandar in i min annars irlandska accent (!) sa fort jag tittat pa for manga intervjuer med Girls Aloud eller pratar om Newcastle) och jag saknar gemenskapen och vanligheten som ar i en hel klass for sig i the north east.

Sedan juli 2009 ar jag bosatt i London. Jag bor i stadsdelen Kingston (Upon Thames) och har the river Thames tio minuter i ena riktningen och Putney och Harry Judd fran McFly i den andra...


Jag ar 21 ar gammal och flyttade ner till London fran Newcastle for att borja lasa LLB Law pa Law School har i Kingston. Jag jobbade tidigare heltid pa Procter & Gamble, ett av varldens storsta foretag som ager t.ex Braun, Oral B, MaxFactor, Pringles, Lacoste osv. (i princip hela halva varlden ager dem). Det var en stor omstallning att flytta ner och bara processen att soka universitet har var lite laskig. Jag vande mig dock - aven om jag ofta fortfarande saknar friheten som jag hade i och med min fasta manadslon och mina generosa semesterdagar, medan jag nu ar beroende av studiestod fran CSN.

Jag kanner anda att jag gjorde helt ratt val for mig. Jag borjade jobba pa P&G direkt efter att jag tagit mitt International Baccalaureate diplom och hade saklart alltid siktet installt pa uni, och pa juridik men manga i min omgivning trodde att jag skulle bli bekvam och inte orka eller kanske vaga slappa den trygga fasta anstallningen pa P&G for att leva som student i nagon korridor nagonstans. Det ar ett jattetrevligt foretag att arbeta for men det tog inte mer an ett ar for mig att inse hur studiesugen jag var och hur jag var mer an redo att investera min tid i mer an mitt konto pa banken - jag ville investera i mina egna drommar.

Anledningen till att det blev just London ar delad. Dels ar det lattare att flyga till/fran London, bade for resor till Sverige men ocksa for slakt och vanner som vill halsa pa. Dels har jag ocksa de allra flesta av mina vanner i sodra delen av landet. Jag var och tittade pa olika universitet och fastnade for Kingston da det ar gront och fint men fortfarande valdigt mycket London!



Den 3 juni ar jag klar med mitt forsta ar pa uni har, och efter att jag ar klar med alla tre aren det tar har att fa en full Law degree sa ska jag lasa ytterligare ett ar av Music & Media Law for att fa min masters degree.

Pa fritiden skoter jag och ett par kompisar McFly's officiella hemsida och deras forum, gar pa massor av konserter och pa bio. Jag har en Claire som ar det finaste jag har, och en fellow Swede som heter Sandra som underhaller och tar hand om mig. I host har jag ocksa kompisar fran IB som flyttar till London efter ar i andra stader, lander och varldsdelar och det ska bli jattemysigt med lite nygammalt sallskap.

Dougie, Danny, Tom & Harry - McFly


Jag bor och studerar har i England som permanent resident (ar svensk medborgare men skriven i England), ar alltsa inte har pa utbyte eller sa men ar det nagon som ar intresserad av att flytta over for att jobba eller studera pa heltid och har funderingar sa kan jag forsoka hjalpa till. Jag ska dock papeka att jag inte sokte till universitetet med svenska betyg - men det funkar det med, men skolan kan krava att du gor ett spraktest for att visa att du har ratt niva pa din engelska om du har svenska betyg som du soker med.

Fastan England ar ett Europeiskt land fortfarande och pa manga satt darfor paminner om Sverige pa manga satt ar det helt annorlunda ekonomisk och socialt. De har inte samma sociala skyddsnat som svenskar ar vana vid och standarden pa i princip allting, sakerhet, hem och hus, sjukvard osv ar samre. Det ar dyrt att leva har, och speciellt i London! Man kanner ofta att man far betala valdigt mycket, for valdigt lite - speciellt nar det kommer till boende.

Ska man flytta over som svensk
ska man nog vara valdigt sugen! Man maste vara oppen for att ata mat som inte smakar sa mycket, och inse att inredning inte ar nagot alla nationaliteter har en fallenhet for, trots etablerade IKEA-butiker. Tvaglasfonster ar en riktigt sales point har t.ex medan det ar mer eller mindre en sjalvklarhet i Sverige.

Sist men inte minst ska man ocksa vara helt pa det klara med att vad man an vet/tycker om henne innan man flyttar hit sa far man acceptera att ca tre dagar in i vistelsen kommer man anse att Cheryl Cole (var national treasure) borde vara Premiarminister.

Star man pa Cheryls sida, tanker pa att bilarna kor pa fel sida av vagen och gillar earl grey te (det gor inte jag, detta ar lite av ett problem!) sa har man ingenting att oroa sig for! Jag lovar. De dagar som kanns tunga finns Totally Swedish i Marylebone dar med svensk mat och svenskt godis.


Change

Hur hann klockan bli sa har mycket? Gardagen foll ner over hela mig, i sma vassa bitar i gar eftermiddag och allting foll ur balans igen. Jag var tvungen att ga igenom nagonting jag ar otroligt obekvam med och det bubblade av ilska i hela kroppen och jag bar pa tararna hela vagen hem innan jag sov ett par timmar medan C blev klar pa jobbet. Sen satte hon och Katherine Jenkins ihop mig igen sakta men sakert och vi overlevde den har dagen ocksa.

Idag har jag rostat - vi har ju val har i Storbritannien idag. Jag har aldrig rostat i Sverige (ska dock postrosta i september i ar eftersom jag saklart maste rosta pa min egen mamma!) men rostar i vad som ar motsvarigheten till "kommunvalet" har. Det ska bli riktigt spannande att se vad som hander har nu, inte bara lokalt saklart, utan pa riksplanet. Vart electorial system ar valdigt olikt det svenska vilket gor att jag som svensk ibland kan tycka att det nastan inte ens ar demokratiskt!

Annars har det varit alldeles vanligt kaos har sa har langt idag. Jag vacktes halv nio av ett email (har inte behovt vackarklocka pa ett halvar, mycket mysigare att vakna till ett god morgon och jag alskar dig an ett frenetiskt pipande) och drack diet coke till frukost i raggsockor och leggings innan jag orkade snegla lite pa Contract Law boken och sla pa datorn. iTunes, dusch, twitter...

Det gor lite ont i magen. Kommer satta ner foten ganska rejalt gallande vad som hant i var kompiskrets det senaste halvaret, idag, och jag vet att det kommer gora ont och slita i hela mig ett tag efterat - men det kommer vara sa befriande efterat att det ska goras anda. Jag ar trott pa att lata nagonting som inte gor nagon av oss gott, fortsatta bara for att vi behandlar var situation som nagot politiskt spel. Vi sager att det ligger for mycket friends politics nerbaddat i allt vi sager och gor - men det tror jag att vi uppfunnit alldeles sjalva.

Maggie skickade ett email till mig sent i gar natt och sa att hon inte hade stallt upp pa att ga igenom det vi tvingats utsta i mer an en sekund, och sa ar det nog. Ingen skulle doma oss om vi backade och sa nej. Sa nu ar det dags att ta tag i det har. Sommaren ska bli oppen och ljus och utan press och intangda kanslor. Jag orkar inte det langre.

Nu; Public Law lecture... den sista nagonsin! eeep!

Senare; Har fatt sa mycket fragor om var jag bor, vad jag gor och sa vidare pa sista tiden, sa i eftermiddag skriver jag nog ihop ett litet inlagg om mig och hur jag hamnade har i London.

Clouds

Nu gick du for langt. Nu gav du dig pa det finaste jag har - och nu har du vunnit ditt smutsiga spel. Nu ar jag klar.

Nu forlater jag dig aldrig.

Hello there.

Jag hade som samlat somn for att se till att jag var sa trott natten till idag att jag inte skulle dromma nagonting, att jag inte skulle vakna och att jag inte skulle ha energi att fundera over nagonting... och trott var jag. Jag hade Skype-dejt med Cajsa planerad till i dag kl 9 sa vid 11 krop jag ner i sangen och visste i hela kroppen att nagonting mer skulle handa forst. Det gick runt, runt i huvudet och sa plingade det till och sms:et foll in i mitt sovrum. Det slutade med tva timmar pa telefonen till Tyskland. Ett sant dar altande, fnissigt, frustrerat samtal dar alltingg gar runt i en cirkel och fragor vands ut och in i timmar och inte blir man alls klokare for det, bara mer desperat och full i skratt. Efter tva timmar nar erkannadet att "ja fast jag vill ju bara hora din rost..." kommer da spelar det inte sa stor roll langre. Det bubblar varmt i hela magen och nar det ar dags att saga hej da sa ar man alldeles klarvaken.

Mitt i natten pa en vardag ar det sakert att hanga lite extra pa Twitter igen men efter att vi fastslagit att god pizza kan ratta till vilken dag som helst somnade jag i alla fall tillslut. Det gick bra, jag missade de dar timmarna mellan 2 och 4 som jag inte klarar av och blev vackt till kl 8 som vanligt av god morgon email.

Varlden har trillat tillbaka i sin egen bana igen, och det kanns lattare att blockera ut de stunder da det ar svart att andas. Men sa finns det alltid dem som dedikerar otroligt mycket tid till att rasera trygghet andra byggt upp enbart for att de sjalva inte ar starka nog - och jag onskar jag visste mer om mig sjalv. Jag onskar jag var sa pass saker i mig sjalv att jag visste exakt hur det bast ska hanteras. Det handlar om att prova sig fram forstas, men det hade varit sa mycket lattare att sta emot om andras humor inte paverkade mitt eget sa mycket. Ibland ar jag radd att det finns nagon som kanske hunnit fore - som listat ut exakt hur jag ska attackeras, innan jag hunnit komma pa hur jag bast forsvarar mig sjalv.



Jag har varit otroligt arg och besviken de har senaste tva veckorna och jag hoppas att jag ska kunna komma ifran det den har veckan. Jag vill kunna tvivla mindre, kanske till och med bry mig mindre, utan att kanna mig skyldig. Men ibland ar det sa att man inte kan losa allt for alla, hela tiden.

I sommar faller det. Hela universum kommer rasa och lagga sig pa plats igen, och jag ser fram emot det. Jag ser fram emot att kunna andas igen.

Idag ska jag plugga Legal Systems & Method, bestalla fler skolbocker och ga pa Contract Law lecture! Haller tummarna for att Claire stannar hemma och tittar pa Outnumbered med mig ikvall!

Tack Cajsa for en jattefin morgon med dig pa Skype!

Tanker ocksa lite extra pa Ida som skriver IB-exams idag! Du kan, du kan, du kan! <3

This time, this time it's tough

Jag har arets sista Land Law lecture om tva timmar och det blir allt mer och mer verkligt att snart ar det har skolaret over. Idag, om exakt en manad har jag skrivit min sista exam, tre timmar av Land Law. Fyra uppgifter och ett ar av forberedelse och studerande som ska rinna ut och lagga sig i perfekta rader av confidence och intelligent analysis pa papper. Det ar an valbekant och frustrerande kansla man slas av, nar man vill spola fram, fram sa fort, sa att allting ar over - samtidigt som man med varje timme som gar vill bromsa och halla emot, vill hinna sa mycket som mojligt.

Allting ska lasas om och om igen, forstas, sitta i fingertopparna och ryggraden. Jag kanner mig lugnare an infor mina IB exams. Kanske for att jag ar aldre, kanske for att det ar farre amnen och prov och kanske for att tempot pa uni ar sa otroligt mycket lugnare. Kanske for att allt som kravs det har aret ar att man ska klara 40%, resultaten raknas inte towards the degree. Samtidigt vet jag att det finns en failure rate pa ca 20% i de flesta av modulerna och att det kommer kravas mycket av oss. Det ar en standig balans for att undvika nervost sammanbrott och procrastination!



Edit: Klockan ar tre och jag inser att det ar ju Bank Holiday! Inga lectures idag inte sa nu fick jag tillbaka tva timmar av min dag helt plotsligt. Nu aker jag till Asda och koper Diet Coke (coek) istallet!