Morgonstund

Snart far jag nog en egen departure lounge - for nu ska jag ut och flyga igen. Riktigt lyxigt ar det ju dock att jag kan ta bussen snabbt och smidigt till Heathrow sa att jag slipper krangla med tag och sa. Nu blir det morgonkaffe och farska jordgubbar till frukost inne pa Costa innan jag snirklar mig igenom sakerhetskontrollen och ger mig pa tax free shoppingen. Har ju redan tax free shoppat tva ganger den har veckan (!) dock och jag har paskgodis, paskagg och gigantiska chokladagg till vad som kanns som en liten nation i packningen sa fragan ar om det blir sa mycket mer den har turen.


Just nu, lite som tidsfordriv sadar, raknar jag amerikanska barnfamiljer i behov av Super nanny Jo Frost. Det finns ratt manga av dem pa en internationell flygplats klockan atta pa morgonen.

It's all because the sun shined once again

Malar naglarna och njuter av ett par timmar till i solen pa var terass. Det har varit 22 grader varmt och stralande sol bade idag och igar har i London sa det var bara att byta ut jeansen mot shorts i morse. Mysigt med sa fint vader efter fem kalla (men trevliga) dagar i Kopenhamn. Jag hade lite att gora inne i stan sa efter valbehovd sovmorgon promenerade jag in till Kingston dar jag aven passade pa att ga in hos min mobiloperator for att prata lite. Mitt kontrakt gar namligen ut om tva veckor och jag har varit lite i valet och kvalet nar det kommer till vad jag ska gora men det blir nog bra. Det ar ju viktigt att det blir ratt sant har dock - speciellt nar det anda handlar om att binda sig i 18 eller 24 manader. Jag hoppas innerligt att EU lyckas lagstifta om de langa bindningstiderna snart for tva ar ar en lang tid som konsument, men ocksa som europamedborgare da manga av oss inte alltid stannar i samma land. Man vill ju kunna vara lite flexibel.


Efter turen in till stan stod paskforberedelser pa schemat. Jag kande mig som rena rama paskharen nar jag traskade hemmat med armarna fulla med chokladagg och paskgodis men som storasyster sa sitter det dar i och hur gamla smabroderna an blir sa ar det fortfarande lika roligt att skicka ut dem i tradgarden hemma hos mamma pa aggjakt (i full utkladnad saklart). Paskaggen har ar ju inte heller samma som de paskagg man ger bort eller far i Sverige - de dar man fyller med losgodis. Har finns det inte alls, utan det enda som finns ar stora (eller sma) chokladagg som i sin tur ar fyllda med annu mer choklad, t.ex Maltesers eller Mars. Trakigt kan jag tycka ibland, men lite kul for mina broder att fa nagot annorlunda anda saklart.

I ovrigt har dagen gatt alldeles for fort! Jag har sa mycket att hinna med nu innan jag aker pa Sverigebesok redan pa fredag. 10.35 gar planet till Arlanda fran Heathrow sa i morgon kvall maste jag vara fardigpackad - igen! For jag kom ju hem fran Kopenhamn i mandags natt. Innan det ska jag hinna med att skriva ett prov i morgon, namligen Family Law och sen har jag ett mote med lonekontoret ocksa under morgondagen. Pa morgonen ska jag ut och springa ocksa ar det tankt, da jag endast tog en langpromenad idag eftersom jag tranade igar. Det blir full fart hela den har veckan med andra ord och det ar val bra det, for for mycket tid att tanka ar aldrig bra for mig.

Sverigepaket

Hade ju planerat precis vad jag skulle gora idag - och sa dok det upp extra jobb igar kvall som jag nu maste forsoka fa ur vagen idag. Okej, nu ljog jag, dok upp och dok upp vet jag inte, mer jobb som redan lag som jag helt enkelt trodde jag skulle ha mer tid till an vad jag har, sa nu far jag skynda mig lite extra. Jag som skulle ut och springa i morse var det tankt fick skippa det och satta mig framfor datorn istallet. Det kandes riktigt trakigt men fick en del gjort i alla fall och sen kom brevbararen och knackade pa med paket till mig!


Det var min fina Sandra som skickat svenskt godis och forsenad alla hjartansdags-poesi
- mycket kreativt och nyskapande maste jag saga... Med ett par rutor Marabou Polka efter salladen med lax och thai sweet chili-dressing kandes det helt okej att aterga till researchjobb igen. Nu har jag ett mote om en halvtimme sa har gatt upp till campus och jobbar lite i biblioteket medan jag vantar. Sen hoppas jag pa en vidare produktiv eftermiddag innan traning ikvall.

Sen ska det sista packas innan Kopenhamn i morgon! Jag ar sa peppad och forvantansfull! Jag behover verkligen en minisemester och en langhelg ivag fran lagenheten och var dumma flatmate som ar fortsatt rent utav elak. Istallet byter jag det mot barndomsvan och miljoombyte och det tycker jag later bra det!

Kingston, London - hemma

Fick riktigt tvinga mig sjalv genom traningen i morse, var inte alls pa gymhumor. Tvivlar pa att jag var pa humor for nagonting alls egentligen och sadar blir det ofta nar man gar och lagger sig pa daligt humor kvallen innan tycker jag. Det liksom eskalerar, sitter kvar i lakanen och det blir svart att borja om. Det ar kallt och ruggigt igen har ocksa, fastan solen var framme en stund tidigare sa var det inte riktigt nog for att tina upp mig och mina trassliga tankar. Men trana skulle jag - har jag bestamt mig, sa har jag, och da spelar det inte sa stor roll om jag sen vill eller inte. Duschen efterrat var skon i alla fall och sen at jag en god sallad till lunch med bladspenat, lax, pesto, keso, paron och rostade mandlar.

Har stadat lite under eftermiddagen, kollat upp tag och bussar till pa onsdag da det bar av till Gatwick, och har slangt pa en till maskin tvatt. Nu har jag en Employment Law-tutorial att forbereda innan kvallen som jag ska forsoka se till blir lite mindre daligt humor, och lite mer lugn och ro an gardagens. Blir en lang och tuff dag i morgon och jag kanner att jag behover positiv energi nu.

For den som ar nyfiken pa var jag bor - min stadsdel i London - Kingston, sa kommer har en video dar aven Richmond Park som jag pratar mycket om har i bloggen, skymtar forbi ett par ganger.


But that was love and it's an ache I still remember

Upp och ner, upp och ner... ibland gar det ju bra en stund, livet flyter pa, inga regnmoln som klamrar sig envist fast, och jag nastan slappnar av, tanker att jag knappt vet varfor allting ar sa svart och hart ibland. Sen kommer allting tillbaka, som i tussar, och snart har jag det dar molnet i brostet som bara regnar och regnar. Det tar ett par dagar innan det blir uppehall. Sma solglimtar som forst knappt marks, men som langsamt varmer upp anda. Man vanjer sig nastan. Vanjer sig vid att vara bade trasig och hel, men aldrig samtidigt, bara det ena sa intensivt att det blir svart att andas, svart att se nagon utvag, svart att se frammat alls.

Kanske ar vi egentligen valdigt lika - du och jag, och kanske ar det darfor det gor alldeles extra ont nar du tittar bort, ser at ett annat hall och trampar sonder det som redan ar skort. Bara du kan tranga in och gora sa mycket skada med sa fa ord och mycket utav det ar det ocksa bara du som kan laga, och da star jag dar utan riktning och mening. Ibland ar jag till och med helt saker pa att jag vill do. Nar hela kroppen ar full av bara tarar och alla andra tankar och kanslor har drunknat, da, da tanker jag att jag inte vill leva mer. Det hander inte lika ofta som forut, men oftare an jag kan ignorera och sa regnar det vidare i ett par dagar till.

Allting passerar forbi i bakgrunden anda forstas och nu forsoker jag koncentrera mig pa studier och pa den stundande Kopenhamnsresan. Jag behovde en ny kabinvaska och nar jag anda var i stan sa passade jag pa att handla lite annat i solskenets tecken ocksa, bland annat nagot jag (och de flesta andra tror jag) egentligen har alldeles for mycket av redan, namligen nagellack. Men det ar ju ett sa enkelt satt att pigga upp sig sjalv!


I sann Brittisk anda sa klagade jag over hur de hanterade situationen med notterna pa Jamie Oliver's Italian harom veckan, och nu vill de garna ratta till det hela genom att bjuda mig och min familj pa mat och vin - och det ar ju snallt av dem, sa visst ska vi ta vara pa det. Nar pappa, hans partner och min bror kommer med mig over hit efter pask sa har de bokat bord at oss fyra med hopp om att be om ursakt och visa hur duktiga de egentligen ar pa att allergianpassa sin mat. Jag blev imponerad over deras customer service - men det ska man ju bli! Trist egentligen att man nastan blir forvanad nar servicen ar bra.

Nu ska jag krypa ner i sangen med apple, raspberry och blueberry crumble - gjord pa hackade notter, havegryn, osotat mandelsmor, agavenektar och fruktsocker - sa en riktigt nyttig efterratt med andra ord, och lite tv, alternativt en till Astrid Lindgren-film, men jag har redan avverkat en Madickenfilm, de tva filmerna om Alla vi barn i Bullerbyn och Lotta pa Brakmakargatan de senaste fyra dagarna. Kanske blir det Kalle Blomkvist innan jag somnar?

You can be addicted to a certain kind of sadness,
Like resignation to the end, always the end

Now you're just somebody I used to know

All the right places

Jag gick genom Richmond Park in till stan igar. Solen sken, jag hade bra musik i oronen och det tog inte lang stund innan jackan akte av. Jag gick forbi stora Sainsburys som ligger bakom tagstationen och dar har jag inte vagarna forbi i vanliga fall men de har ett storre utbud an vad var lokala Asda har, sa jag maste ha sett lite rolig ut dar jag gick langsamt, langsamt i alla gangarna och tittade pa allting med stora ogon. Jag sa till Emma tidigare att jag maste ha sett ut som de gor pa film, nar de rakar bli nerfrysta och vaknar 100 ar in i framtiden och grejer. Jag passade i alla fall pa att kopa osotat almond butter nar jag var dar. Det ar precis som jordnotssmor fast utan allt socker och, ja utan jordnotter! Perfekt om man ar allergisk (som jag) eller om man bara vill tillsatta nyttigt fett i sin kost utan att aven fa i sig extra socker (igen, som jag). Jag rostade morkt German Rye bread i morse och det med just almond butter, skivat apple och kanel.

Val inne i stan kopte jag aven med mig jordgubbar, mork choklad, losgodis och naturgodis hem - for ar man svensk sa ar man, och ar det melodifestivalsfinal sa ar det.


Twitter, med Mans Zelmerlow och Eric Saade i spetsen var kvallens hojdpunkt och det ar sa roligt nar hela halva svenska folket samlas just pa twitter och ar sadar riktigt svenskt fyndiga och sarkastiska som bara vi kan vara, haha. Fick en liten dos hemlangtan men nu ar det inte langt kvar - den 30 mars flyger jag ju faktiskt till Stockholm for en och en halv veckas paskfirande, hundgosande och gym och joggingturer med mamma och Pontus. Tiden kommer ga fort da jag ju ska till Kopenhamn en svang forst och aven lyckas skriva en uppsats till min Intellectual Property-modul.

Forst ska vi ocksa fira Emma som fyller 22 pa fredag och huvudsakliga orsaken till att jag gav mig in till stan pa en lordag (lite av ett sjalvmordsuppdrag, det ar sa trangt och busy pa helgerna att man blir smatt galen) var for att kopa hennes present. Da hon inte laser min blogg (av rent sprakliga skal saklart) kan jag visa vad jag gjorde...


Hon alskar att baka och har lange sagt att hon onskar att hon hade en muffin tray, sa det ska hon fa. Det syns inte sa val men i platen ligger ljusbla muffinsformar och i dem har jag slagit in en blandning av saker - det ar nagellack, smink, cupcake och tartdekorationer och rosa, blatt och vitt losgodis. Det var lite pilligt men jag gillar att pyssla men far sallan utlopp for det. Law school ar inte sa pyssligt!

Jamie Oliver's Italian

Vi var tvungna att paminna oss sjalva flera ganger igar kvall om att det faktiskt inte var varken fredag eller helg an, och det tror jag inte vi var ensamma om for Jamie Oliver's var verkligen fullbokat hela kvallen. Det fanns inte ett enda bord ledigt i mer an tva minuter at gangen - och da var det bara medan det dukades om till nasta gang gaster. Tur att vi hade bokat bord, annars hade det nog blivit en lang vantan.

Det var varmt och mysigt att fa komma in och personalen var pigga och glada trots att det var sa busy! Mycket gott fick vi ata och jag tappade rakningen efter en stund gallande hur manga ratter vi fick in! Att ata hyfsat nyttigt dar ar dock svart, och billigt ar det inte heller forstas - men det ar i engelska ogon, som svensk tycker man ju inte att det ar sa konstigt att betala 135kr for en varmratt kanske.


Min Prosciutto & shaved pear salad var valdigt god och jag vet att hela mitt sallskap var valdigt nojda och glada med sin mat.

Sen ar det ju alltid sa att med allergier sa far man vara pa sin vakt och ta eget ansvar. Jag har alltid varit ganska man om att gora det i alla fall - men notter ar en kranglig variant. Dock skulle jag vilja pasta att det anda ar en sa pass kand och vanlig allergi att en restaurang borde forsta allvaret i det hela. Det kan jag tyvarr inte riktigt saga nar det galler den har restaurangen dock. Jag kan inte ata jordnotter, och jag kan definitivt inte ata valnotter. Daremot gar pinjenotter bra - som i salladen, och pistagenotter - som var utlovat som topping pa min Lemon curd slice. Genast nar den kommer in till bordet sa kanner jag hur det borjar klia upp pa armarna och pa halsen. Jag tittar narmre pa desserten och notterna ser da definitivt inte ut som pistagenotter. Jag fragar for att vara saker och var servitris fragar kocken som star ett par meter bort.Jo det ska bara vara pistagenotter forsakrar han. Jag ar fortfarande osaker, men tanker att han slangde ju precis pa notterna sjalv, sa han vet val bast! Ja och pinjenotter, och solrosfron, lagger han till. Och det gar ju bra - ingen fara med det. Jag kanner fortfarande att notterna ser definitivt inte ut som pistagenotter men servitrisen forsakrar mig igen om att det ska vara sa. Nar hon ar pavag bort fran bordet lagger kocken till, "ja och valnotter."

Jaha, och sa var det med det. Varfor det skulle vara sa svart att bara tala om fran borjan vet jag inte
- och det var ganska uppenbart nar man tittade pa tallriken. Det sag ut som valnotter, inte pistagenotter! Nu blir jag istallet forsakrad om att jag ska fa en ny, med endast pistagenotter. Jag far en ny - dock utan notter alls, utan med frukt for pistagenotter har de inga!

Som sagt, allergier far man ta ansvar for sjalv, och det galler att vara lite flexibel ibland men jag blir forvanad over att de tog sa latt pa en sadan sak som att forst byta ut notterna i en ratt pa menyn utan att namna det for gasten, och sen nar det far en direkt fraga om notterna sa pastar de i alla fall att det ar en helt annan not aven efter att de fatt veta att det ar viktig information for mig som allergiker.

En biokvall, en kaosartad morgon och en Italiensk middag

Bade jag och Emma var i stort behov av nagot uppiggande och distraherande igar kvall sa vi bestamde lite spontant medan Emma bakade muffins med hallon och vit choklad, och jag ansvarade for musiken (det blev Laleh, Den Svenska Bjornstammen, Ed Sheeran och Pretty Little Liars soundtracket) att vi skulle ga pa bio senare under kvallen. Det var sa kallt och morkt igar (trots den lysande fullmanen) att det kandes som mitt i natten nar vi huttrande hoppade pa bussen in till stan men naturgodis och This Means War var 110% vart det! Chris Pine kan (i alla fall tillfalligt) fixa det mesta.


Vi har lange sagt, nar trailern visats innan andra filmer, att vi ville se den men oj vilken tur att det blev av for den var riktigt rolig! Latt och avspand, och massor av skratt! Det var precis vad vi behovde bada tva.

Trots ett sa bra avslut pa kvallen sa blev min morgon ganska trasslig. Jag borjade seriost undra vad universum hade pa gang dar en stund nar jag i morse hoppade ur sangen redan klockan sju for att hinna med en joggingtur innan dagens forsta tutorial uppe pa campus - och hor och hapna, dar sitter Patrick (var flatmate som vi inte kommer overrens med) vid koksbordet. Vem som var mer irriterad over detta, jag eller Patrick, ja det ar oklart men han flydde i alla fall in pa sitt rum sa fort han fick syn pa mig. Sen foljde det ena efter det andra, min mobil hade laddat ur sig under natten, sa ville ladda den innan jag gav mig ut, sen hittade jag inte min lilla iPod shuffle - det var som att den hade gatt upp i rok och lagom tills jag hade forlikat mig med tanken pa att helt enkelt ta min "stora" iPod (Harry) istallet ut till parken sa insag jag att den inte hade nagot batteri heller! Sa jag fick leta vidare efter min shuffle (Dougie, ja alltsa den heter sa) medan jag at frukost.

Nar jag antligen hittade min iPod (innuti fodringen till min vaska, det ar tydligen hal i en ficka) sa talar den om att den har lagt batteri och klockan har hunnit bli atta redan! Hade det inte varit for det dar naturgodiset kvallen innan sa hade jag nog struntat i att ge mig ut att springa vid det har laget. Men skam den som ger sig, tankte jag och jag hade ju faktiskt forsummat min sovmorgon redan sa vad hade jag att forlora? Efter ytterligare GPS-relaterat trassel sa flot det faktiskt pa sen. Blev bara en halvtimme men i lite extra rask takt sa var nojd och glad i alla fall nar jag kom hem.

Springa fick jag sedan gora mer av under dagen for att hinna till alla tutorials och lectures! Jag har fyra timmar pa raken av olika saker varannan (thankfully!) Torsdag. Lagom tills jag kom hem igen tog jag mod till mig i alla fall och talade ut med en nara van som sarat mig pa sista tiden. Jag vet inte vad som kom over mig men jag kom fram till att jag inte kunde bara pa allt sjalv for alltid och fastan jag fortfarande inte gillar situationen som vi ar i sa kanns det bra att ha pratat om det lite. Nu far vi se om det hjalper framover eller inte.

Mina fina tyska tjejer har bokat bord till oss (plus Emma) ikvall pa Jamie Oliver's Italian Restaurant inne i stan, sa strax ska jag gora mig i ordning och ge mig ivag
- det kandes viktigt att fa ta tag i mina orosmoln innan det var dags sa att jag kan njuta av ikvall ordentligt. Lite besviken blir jag dock over att Jamie fortfarande inte erhaller med nutritional information pa sin hemsida/meny dock. For nagon som ar sa man om healthy eating sa tycker man ju att det borde vara sjalvklart?

Trevandes vid kanten

Det ar intagningsprov idag for nya studenter som sokt in till att fa lasa till barnmorskor till hosten och det ar latt att kanna igen dem pa campus - uppkladda, lite vilsna och nervosa. Pa campus finns ocksa idag darfor en och annan kanske t.o.m annu mer nervos mamma och pappa. En av dem har jag hallt sallskap i biblioteket under morgonen och hennes dotter kom precis tillbaka efter matte- och engelskatestet och i akta X Factor stil sa blev de tydligen separarerade i olika rum for resultaten och det ena rummet fick aka hem, och det andra rummet fick veta att de gatt vidare till nasta omgang prov. Den har tjejen kom tillbaka med ett leende for hon fick stanna! Nu haller vi tummarna for att hon klarar nasta del ocksa.

Lyckades ta mig igenom resten av min Employment tutorial ocksa sa nu ar det bara att ge sig pa nasta - Family Law, om mojligt annu trakigare! Nagot maste jag ju pyssla med dock, och just nu kanner jag mig hemlos pa mer an ett satt och ar tacksam for att jag inte har tid att tanka sa mycket. Om det bara kan sluta regna i eftermiddag ocksa sa kanske jag kan ga ut pa en langpromenad ocksa for att rensa huvudet lite. Hade ett skont traningspass igar kvall som var en skon paus ocksa.

Kanner mig ganska tom idag. Vaknade liksom matt och oinspirerad. Vadret hjalper inte med humoret heller. Jag ar bara sa trott pa sa mycket just nu. Mest av allt ar jag trott pa tomma loften och att ge av mig sjalv och min energi till manniskor som bara tar, tar och tar. Jag ar trott pa att hoppas. Jag ar trott pa att bli besviken.


Travel bug

Pluggandet gar lite trogt nar det finns mycket annat som snurrar runt i huvudet. Fick ihop en lista med hotellalternativ till min pappa igar kvall i alla fall men jag ar langt ifran fardig nar det kommer till pasken och ledigheten i allmanhet. Storsta delen av mitt jullov forsvann da jag hade otroligt mycket plugg just over jul och kanske ar det darfor som jag hoppas kunna gora pasken till en lite roligare och mer avslappnande tid. Jag kanner att jag inte riktigt fick njuta riktigt av familj och vanner sa som jag hade behovt. Nu har jag dock ytterligare en uppsats att skriva just over pask - och sen ar det ju sa mycket annat som maste klaffa. Jag onskar jag kunde vara i alla varldens horn samtidigt, men det gar ju inte. Rent tidsmassigt, men ocksa ekonomiskt sa maste jag vara realistisk.

Tanken var att jag skulle forsoka pussla ihop Danmark + Tyskland + Sverige och sen flyga tillbaka hit till London tillsammans med min pappa och bror lagom till deras Londonbesok. Danmark ar inplanerat, bokat och klart, men hur ska jag nu fa in bade Frankfurt och Stockholm dar i mellan?

Det visade sig vara nastintill omojligt da det tydligen inte gar att flyga direkt Frankfurt-Stockholm. Sprang in i en kille pa puben i vintras som pastod sig ha sitt eget flygbolag pa g, och tyckte att vi behovde varandras nummer sa att han kunde flyga mig jorden runt. Kanske skulle ha tagit hans nummer i alla fall! Hade varit praktiskt nu.

Nu har beslutet kanske tagits at mig och det ar med blandade kanslor som jag later det sjunka in. Det kanns alltid lite battre att fa behalla kontrollen och faktiskt fa ta sadana beslut sjalv, men a andra sidan sa ar det som det ar och jag har varit pavag down this road forut och kanske ar det ett tecken jag borde ta till mig nar saker alltid kommer i mellan. Det kanske betyder nagot? Om man maste kampa sahar hart for nagot sa kanske universum helt enkelt forsoker signalera att det inte ska handa?

A andra sidan har jag aldrig varit nagot vidare fan av att lata odet bestamma over mig, utan tycker om att skapa mitt eget liv och mina egna omstandigheter. Vill man, sa kan man. Oftast i alla fall.


Men nu maste jag plugga vidare. Sitter pa campus idag och forbereder infor en Employment Law tutorial som jag har pa torsdag.
Trivs sa daligt hemma just nu, trots Emma som ju ar en perfekt flatmate i och med att hon ocksa ar en av mina basta vanner men var andra flatmate har bestamt sig for att jag ar roten till alla hans alldeles egna och barndomsdjupa problem och osakerheter och jag har funnit mig i att det enda jag kan gora egentligen ar att halla mig borta och lata honom gnalla vidare helt utan mitt sallskap sa far han val se sjalv hur pass lite jag har med detta att gora da. Trist bara da det skapar konstig stamning hemma och jag riktigt hatar att vara dar just nu. Kanner mig nastan lite tillfalligt hemlos och det bidrar val lite extra till att jag vill passa pa att resa sa mycket som mojligt over pask.

Energilos

Trottheten branner bakom ogonlocken just nu - och da ar klockan anda inte ens fyra an. Med tva stycken tva-timmars lectures efter varandra med start klockan nio pa morgonen sa finns det inte mycket kraft kvar nar man travar hem efterat. Jag och Emma riktigt slapade benen efter oss ner for Kingston Hill for att hinna hem for att slanga i oss lunch innan det riktigt kandes som mitt i natten! Det borjade namligen eka lite tomt i kylskapet och jag trotsade aldrig regnet igar for att ga och handla sa det fick bli idag istallet. Nu ar det pafyllt och hade det inte varit for det faktum att det dar med att skynda i sig mat inte ar min grej sa hade jag nog varit i full gang med att planera nagot gott till middag just nu. Jag far sa ont i magen av att ata fort sa just nu kanns det fortfarande inte alls lockande att tanka pa mat och det var riktigt jobbigt att forsoka handla for en hel vecka med magont.

Istallet ska jag krypa ner i mysklader och sangen for att titta pa en film eller tv - mojligtvis ska jag t.o.m sova middag, nagot som jag dragit ner pa men som jag brukade gora mycket forut. Stunder som dessa saknar jag verkligen mina fina husdjur som vi har hemma hos mamma. Det ar sa skont att ligga och vila med dem nar man inte riktigt orkar med sa mycket annat.

Katt- och filtmys fran i julas.

Sen har jag tagit pa mig ett litet uppdrag ocksa, som jag tankte pyssla med senare. Det ar namligen sa att min pappa, hans sambo och en av mina yngre broder kommer hit och halsar pa veckan efter pask! Vi har pratat om det lange men ingenting har varit bestamt men nu sa ar flygen bokade. Min lillebror ska komma och bo har hemma hos mig men pappa behover hotell sa jag sa att jag skulle gora lite research och fixa ihop en lista med alternativ at honom. Jag har inte superbra koll pa hotell har faktiskt eftersom jag ju har mitt eget hus att bo i - sa om nagon bott pa nagot bra, prisvart hotell har i London som de verkligen kan rekommendera sa tar jag garna emot tips!

Kulturkrock

Jo det ar faktiskt sa att man upplever dem har i ovriga Europa ocksa. Annars tanker man nog pa kulturkrockar som nagot som mest intraffar pa andra sidan jorden men - kanske lite mindre valdsamma - sadana intraffar har i England ocksa. Det ar stora och sma ogonblick som man ofta inte ens tanker pa sadar forran efterat. Det ar nar man kommer in till narmaste vardcentral med getingstick och skoterskan i receptionen forvirrat inte forstar vad du gor dar om du inte forst ansokt om att bli patient och blivit accepterad. Det ar nar det finns tre tomma bankar vid strandpromenaden och framlingen anda satter sig pa samma bank som du. Det ar nar bussen ar tom och det anda satter sig nagon pa satet bredvid. Det ar nar kassorskan i mataffaren packar dina pasar at dig - och dessutom tycker att varje plastkasse ar full efter 3 varor. Det ar nar man bestallt en pastaratt pa restaurang och servitoren fragar om du vill ha "chips on the side?" Det ar nar sopbilen bara tar soppasar som ar svarta sopsackar. Det ar nar man forvantas kasta batterier i hushallssoporna och regeringen lanserar en kampanj for att forsoka fa den vuxna populationen att ata fem gronsaker och frukter varje dag.

Det ar nar plast ar ett material som ingen an kommit pa hur man atervinner.


Och det ar definitivt nar Emmas foraldrar ar pa besok, och det var de varit den har helgen.
Emmas mamma ar bade engelsk hemmafru och kristen. Bada ljusar fran vad jag ar, sa fastan hon ar sockersot och supersnall sa marks det att vi kommer fran olika varldar. Nar Emmas foraldrar ar har sa ar det afternoon tea time - all the time. Det spelar ingen roll vad som gors, vad som skall goras, om man sitter eller star... tekopparna flyger fram och det ar socker och honung, mjolk och smakakor. Sen ska det torkas och dammas, stadas och kastas.

"What is this?! I'm going to throw it out!" hojtade hon fran diskbanken igar. Det dar ar min disktrasa, sa jag. Det ar en Wettex-duk. Nej, nej tyckte hon. Jo, jo tyckte jag - jag forklarade att man torkar diskbanken med den, att man skoljer ur den och later den torka, byter ut den nar det behovs. Hon tyckte att det har man en disksvamp till. Samma sak foljde sedan med diskborsten, den skulle kastas den med tyckte hon - onodigt nar man har en disksvamp. Och varfor hade vi inga diskhandskar?

Diska kan man tydligen gora pa en miljon fel satt.

Sen gick vi vidare till hur jag sover daligt p.g.a mardrommar. Jag har haft dem sedan jag var i 14-arsaldern och ar ganska van, men hon tyckte jag skulle forsoka se nagon som kunde prata med mina inre, och yttre andar och ta reda pa vad det var for fel pa min energi. Jag tackade for tipset (man ar inte oartig bara for att man ar svensk - och har wettex-duk istallet for svamp) och sa att det ar nog okej, plus att jag sov faktiskt ganska bra i gar natt. Det tror jag det, utbrast hon. "For vi bad for dig!"

Kulturkrock... eller kanske svensk ateistkrock. Hur som helst ar England ett land dar man ofta hamnar i situationer dar man far le, nicka och saga tack, tack.

Nu sitter jag och tittar pa regnet och den tjocka sondagstrafiken utanfor med Radio 1 och Huw Stephens som sallskap. C ar missing in action, som vanligt pa sondagar och jag har en fika inplanerad uppe pa campus med Hiroko men funderar pa om jag ska ga upp till Asda och kopa mat innan det... men vill jag ut i regnet?

Kvallsmys och morgonpromenad

Det gar ett monstervirus pa campus just nu, som i veckan deckat bade lecturers och studenter sa nar jag krop i sangen med latt illamaende igar kvall sa holl jag tummarna for att jag bara var overtrott - for det var jag verkligen. Efter en trasslig natt och en lang dag i biblioteket med research-jobb sa tande jag ljus, slackte lampan och lag och halvsov till The Princess and the Frog och Pirates of the Caribbean 4 efter middagen igar. Emmas foraldrar kom visst forbi en stund pa kvallen men det missade jag helt sa fick be henne att halsa till dem i morse nar hon begav sig till deras hotell for att mota upp dem for en dag pa Hampton Court Palace.


I morse satt illamaendet fortfarande i nar jag slog upp ogonen forsta gangen vid kvart over 6 - aterigen alarmet satt pa 8.15, men vill inte kroppen sova sa vill den inte. Jag har massor med uni work samt research-jobb att gora idag sa kande att morgonen var lite av ett make it or break it moment. Skulle jag diagnostisera mig sjalv sjuk och ligga kvar i sangen eller kliva upp och sparka igang dagen? Efter latt frukost och tva glas vatten madde jag t.o.m samre an innan men tankte att frisk luft blir bra. Vaderleksrapporten utlovade regn idag men sa pass tidigt pa morgonen var det uppehall sa jag snorde pa mig skorna och gav mig ut pa vad som var tankt att bli en liten promenad i lugn takt... det blev en 7km powerwalk. Det borjade regna precis nar jag hade nagra hundra meter hem, och som en liten lordagsbonus hittade jag £20 pa marken bland hastar, hjortar och trad!

Richmond Park ar lika inspirerande varje gang. Som om det inte vore svindlande nog att ga eller springa dar bland de gamla, gamla ekarna och veta att de stod precis dar, och reste sig mot samma himmel for hundrade ar sedan, nar nagon annan gick pa samma mark - sa ar det ocksa sa otroligt roligt att se hur Londonborna ger sig ut, gamla som unga i alla olika former och storlekar och umgas, peppar varandra och pressar sig sjalva just efter sina egna forutsattningar! Parken kanns nastan oandligt stor, och ar med sina 1000 hektar den Royal Park i London som ar absolut storst. Det finns 650 frigaende hjortar i parken och med cykeluthyrning, golf, lekparker, stall och ridskolor, fiske, paddling, bootcamps, rugby och yoga sa finns det oandliga mojligheter till aktivitet och motion.

Det finns en tjej som jag brukar mota nar jag ar ute och springer pa mornarna innan lectures. Jag har sett henne i flera manader nu och i borjan kommer jag ihag hur hon sprang nagra meter, for att ga, och sen springa nagra meter igen och jag hejade pa henne i mitt huvud. Varje vecka gick hon mindre och mindre. Jag sag henne i morse igen - och hon sprang hela vagen! Jag blev sa glad for hennes skull och vi log mot varandra nar vi mottes. Tva framlingar som bada tva sakerligen kande oss lite extra motiverade av varandras framgangar.

Jag, pa campus harom morgonen, komplett med converse, varsol och fargglad godmorgon-teckning till min och Emmas alskade Intellectual Property lecturer och van, Hiroko. Tuschpennor blir man alltid glad av! Den ar signerad Jedward for vi kallas sa, for att vi alltid gor allting tillsammans Emma och jag och for att jag har irlandsk dialekt pa min engelska.

Hur ni firar var

Sitter i sangen, lyssnar pa Laleh och har atit blabar och bjornbar med grekisk yoghurt och grovhackade mandlar till frukost. Jag vantar pa att Emma ska vakna och att dagen ska lyfta sig genom dimman - ja for den anlande hit till oss i morse, bara en dag forsent. Nu ligger varlden nerbaddad i vitt ludd och vantar pa sina forsta andetag.


Nu nar februari vant blad, och blivit till mars har jag inte manga manader av law school kvar - och vad hander sen? Motet med min tutor igar var minst sagt intressant, och tankevackande om inte annat. Jag tror jag lag vaken nastan hela natten for tankarna bara snurrade runt, runt. Ibland ar det jobbigt att veta precis vad man vill.

Forsta mars

Startade dagen redan halv 7 i morse. Alarmet var stallt till 8.15 sa det var inte alls planerat men ibland har ju kroppen egna ideer och da far man kora pa dem! Hann med en liten pratstund med C innan jag hoppade upp ur sangen och hon borjade jobba och efter frukost blev det en joggingtur i parken pa 5km - i stralande solsken vilket var lite av en bonus for det sag lite gratt ut nar jag kikade ut i morse och vaderleksrapporten pastod att det var dimma pa gang?! Ibland tror jag att de drar det "kommande vadret" ur en hatt...

Ingen dimma idag inte, och inga regnmoln heller. Jag kanner att humoret definitivt borjar aterhamta sig och jag hoppas pa ett fint avslut pa den har veckan. Jag hade en mysig stund pa Skype igar kvall, helt oplanerad och spontan, med en av mina broder, min mamma och var hund. Pemberton blir alltid lite forvirrad nar vi pratar pa Skype och gar runt, runt och letar efter mig for han kan ju hora att jag ar dar! Nar jag hor honom tassa omkring pa golvet dar hemma vill jag flyga hem med en gang och ligga pa soffan med honom, gomma ansiktet i hans pals och aldrig mer gora nagot annat. Mamma fragade om jag kommer hem nagot over pask och uppfangad i lite tillfallig (for det hander inte sa ofta faktiskt) hemlangtan sa sa jag att, ja kanske. Och det ar sant... beroende pa tid och pengar kanske det blir en langhelg hemma over pask. Det vore ganska fint att se fram emot!


Jag tog pa mig soliga strumpor och gick ut i soliga varluften for att ga upp till campus for ett mote med min personal tutor. Jag har fatt en ny (igen) och kanner henne inte sa val. Har annan personal som jag har jattefin kontakt med sa det var mest for syns skull som jag ens traffade den har kvinnan idag. Jag kommer fa mina referenser av andra lecturers som kanner mig battre. Efter det blev det medtagen sallad och ryvita med paron och philadelphia till lunch. Vi trodde vi skulle ha en tva timmar lang Family law lecture men den blev installd, sa istallet blev det tva timmar i solen med Emma, Eratela och Mays under eftermiddagen. Det behovdes verkligen!

Trots en gra start pa den har veckan sa har den har dagen varit bra! Trevlig start pa en ny manad.