We've got time to burn in the heat of the moment

Sist jag forklarade var i varlden jag ar satt jag vid mitt lilla skrivbord i Newcastle. Det var den 24 januari 2009 och da hade jag fortfarande ganska manga manader kvar till flytten. Precis som da tycker jag lite synd om de lasare jag har som aven kanner mig i verkligheten da mycket i foljande inlagg inte kommer vara jattespannande for dem.

Jag saknar graa, lugna, mysiga Newcastle ofta. Jag saknar dialekten (som jag snappar upp och blandar in i min annars irlandska accent (!) sa fort jag tittat pa for manga intervjuer med Girls Aloud eller pratar om Newcastle) och jag saknar gemenskapen och vanligheten som ar i en hel klass for sig i the north east.

Sedan juli 2009 ar jag bosatt i London. Jag bor i stadsdelen Kingston (Upon Thames) och har the river Thames tio minuter i ena riktningen och Putney och Harry Judd fran McFly i den andra...


Jag ar 21 ar gammal och flyttade ner till London fran Newcastle for att borja lasa LLB Law pa Law School har i Kingston. Jag jobbade tidigare heltid pa Procter & Gamble, ett av varldens storsta foretag som ager t.ex Braun, Oral B, MaxFactor, Pringles, Lacoste osv. (i princip hela halva varlden ager dem). Det var en stor omstallning att flytta ner och bara processen att soka universitet har var lite laskig. Jag vande mig dock - aven om jag ofta fortfarande saknar friheten som jag hade i och med min fasta manadslon och mina generosa semesterdagar, medan jag nu ar beroende av studiestod fran CSN.

Jag kanner anda att jag gjorde helt ratt val for mig. Jag borjade jobba pa P&G direkt efter att jag tagit mitt International Baccalaureate diplom och hade saklart alltid siktet installt pa uni, och pa juridik men manga i min omgivning trodde att jag skulle bli bekvam och inte orka eller kanske vaga slappa den trygga fasta anstallningen pa P&G for att leva som student i nagon korridor nagonstans. Det ar ett jattetrevligt foretag att arbeta for men det tog inte mer an ett ar for mig att inse hur studiesugen jag var och hur jag var mer an redo att investera min tid i mer an mitt konto pa banken - jag ville investera i mina egna drommar.

Anledningen till att det blev just London ar delad. Dels ar det lattare att flyga till/fran London, bade for resor till Sverige men ocksa for slakt och vanner som vill halsa pa. Dels har jag ocksa de allra flesta av mina vanner i sodra delen av landet. Jag var och tittade pa olika universitet och fastnade for Kingston da det ar gront och fint men fortfarande valdigt mycket London!



Den 3 juni ar jag klar med mitt forsta ar pa uni har, och efter att jag ar klar med alla tre aren det tar har att fa en full Law degree sa ska jag lasa ytterligare ett ar av Music & Media Law for att fa min masters degree.

Pa fritiden skoter jag och ett par kompisar McFly's officiella hemsida och deras forum, gar pa massor av konserter och pa bio. Jag har en Claire som ar det finaste jag har, och en fellow Swede som heter Sandra som underhaller och tar hand om mig. I host har jag ocksa kompisar fran IB som flyttar till London efter ar i andra stader, lander och varldsdelar och det ska bli jattemysigt med lite nygammalt sallskap.

Dougie, Danny, Tom & Harry - McFly


Jag bor och studerar har i England som permanent resident (ar svensk medborgare men skriven i England), ar alltsa inte har pa utbyte eller sa men ar det nagon som ar intresserad av att flytta over for att jobba eller studera pa heltid och har funderingar sa kan jag forsoka hjalpa till. Jag ska dock papeka att jag inte sokte till universitetet med svenska betyg - men det funkar det med, men skolan kan krava att du gor ett spraktest for att visa att du har ratt niva pa din engelska om du har svenska betyg som du soker med.

Fastan England ar ett Europeiskt land fortfarande och pa manga satt darfor paminner om Sverige pa manga satt ar det helt annorlunda ekonomisk och socialt. De har inte samma sociala skyddsnat som svenskar ar vana vid och standarden pa i princip allting, sakerhet, hem och hus, sjukvard osv ar samre. Det ar dyrt att leva har, och speciellt i London! Man kanner ofta att man far betala valdigt mycket, for valdigt lite - speciellt nar det kommer till boende.

Ska man flytta over som svensk
ska man nog vara valdigt sugen! Man maste vara oppen for att ata mat som inte smakar sa mycket, och inse att inredning inte ar nagot alla nationaliteter har en fallenhet for, trots etablerade IKEA-butiker. Tvaglasfonster ar en riktigt sales point har t.ex medan det ar mer eller mindre en sjalvklarhet i Sverige.

Sist men inte minst ska man ocksa vara helt pa det klara med att vad man an vet/tycker om henne innan man flyttar hit sa far man acceptera att ca tre dagar in i vistelsen kommer man anse att Cheryl Cole (var national treasure) borde vara Premiarminister.

Star man pa Cheryls sida, tanker pa att bilarna kor pa fel sida av vagen och gillar earl grey te (det gor inte jag, detta ar lite av ett problem!) sa har man ingenting att oroa sig for! Jag lovar. De dagar som kanns tunga finns Totally Swedish i Marylebone dar med svensk mat och svenskt godis.


Kommentarer
Postat av: Evelina

åh vad kul att bo i London, jag ska kanske dit en långwekeend i höst (:



sv: jaha, vad jobbigt att pendla! Men jag anatar att det var värt det (:

Ja, jag går i musikklass på djurgårdsskolan, älskar det! :D Hmm, jag måste kolla i fotokatalogen på de som gick ut 2005!

Postat av: Carro.

häftigt att plugga i London! Jag har alltid sett upp till folk som pluggar eller flyttar utomlands bara sådär för att jobba el dyl, skulle gärna göra det själv men är för feg ;)

2010-05-08 @ 17:16:05
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Pernilla

glöm inte deras förkärlek till big brother och hur de skrattar åt oss svenskar som bryr oss om eurovision song contest och hur fotbolls-VM och EM är heliga högtider (min familj i Brighton pyntade hela sitt hus i engelska flaggan under VM 2006, klädde sig i matchdräkter varje matchdag, spelade we are the champions på högsta volym från klockan åtta på morgon och hade en elektronisk tabell på vägen som visade exakt vilken plats varenda land som var med i VM låg på), att lunch inte består av varm mat och att du sitter på det heltäckningsmatte-beklädda golvet och tittar på teve och sofforna mest fungerar som... ja, vad fungerar de som egentligen?



2010-05-08 @ 19:45:53
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Sofie

Kom in på din blogg av en slump, men fastnade! Du skriver liksom så...vackert. Det flyter och man finner sig själv hängades framför skärmen och tiden verkar ha stannat upp. Och London....dit vill jag igen, inte för att stanna, men för att bara vara där. för det verkar så fantastiskt!

2010-05-08 @ 21:54:13
URL: http://bringmyr.blogg.se/
Postat av: emiiine

snygg blogg

2010-05-08 @ 23:33:56
URL: http://emiiines.blogg.se/
Postat av: Malin

Nej, England är väl tyvärr inte direkt känt för sin mat.



Vilket spännande liv du verkar leva! Kan inte låta bli att känna mig lite avundsjuk. Älskar språk och skulle vilja åka till England/London nån gång :)

2010-05-09 @ 18:53:44
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Daniel

åååh förstår att du trivs å mår i England... häärlig stadm dialekt å människor.. å just anonomiteten å att få va som man e... gaylivet e fööör ljuvligt där! Rekommenderas!

2010-05-10 @ 09:46:57
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Maria

Sv: mmm. älskar den väskan, tyvärr slits den med hälsan...lite för snabbt :( sjukt svårt att hitta den perfetka väskan (för ett normalt pris...)



Sjukt kul det låter - först newcastle och sen london! Har själv funderingar över att ta mig till london i höst. Och jobba. Har du några tips på hur man går till väga? :)

2010-05-10 @ 09:47:45
URL: http://smakexplosion.blogg.se/
Postat av: Liiv

Sv: Haha ja den kan nog vara rolig :D



haft en bra dag hittills?

2010-05-10 @ 16:57:12
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: MATILDA

haha ja det låter som en stor blandning av länder det där :D

2010-05-10 @ 20:47:02
URL: http://lbm.blogg.se/
Postat av: LIENE

Intressant inlägg:D fast läste inte hela.

2010-05-10 @ 22:13:02
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: pelle

Oj, jag skulle kommentera ditt inlägg. Men sen fick jag se Lienes kommentar. Och kom av mig. Bra onödig :P



Men i alla fall, bra inlägg. Fast läste inte hela.



;)

2010-05-10 @ 23:50:03
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: pelle

Haha, självklart så skojade jag bara ;)

2010-05-10 @ 23:58:42
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Sandra

underbart inlägg :)



Tänkte bara meddela att svaren i del 1 av frågestunden nu ligger uppe i bloggen! Ha en bra dag! Kram :)

2010-05-11 @ 15:19:23
URL: http://bjorkasandras.blogg.se/
Postat av: Karin

ohja de där fotona hade jag dessutom helt glömt att jag framkallat, gjorde det ännu härligare:)

hoppas du har en fin tisdag:)

2010-05-11 @ 15:44:52
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: ebba

Sv:

haha jaa, där ser man:D

själv brukar det bli kolasnören på bio!



Hoppas du får en bra dag

2010-05-11 @ 16:32:52
URL: http://ebbagustavssons.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

hoppas du har en finfin kväll!

2010-05-11 @ 19:52:41
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: pelle

Pjoo! Tur att du hajade det i alla fall då ;)

2010-05-11 @ 23:06:29
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Alexandra

fin blogg du har :)



ska vi följa varandra via bloglovin? :)



ha en fin dag kram

2010-05-12 @ 11:25:04
URL: http://stadsglitter.blogg.se/
Postat av: Billy

Tack så mycket :)



Hur har din dag varit?

2010-05-12 @ 11:54:24
URL: http://rubyred.blogg.se/
Postat av: caroline

skojar inte, skit härlig utsikt!:)

2010-05-12 @ 13:11:47
URL: http://carolinekund.blogg.se/
Postat av: Stefanie

Ja SJ är ett rent helvete rent ut sagt

2010-05-12 @ 19:48:57
URL: http://lothigiius.blogg.se/
Postat av: Ida

Svar: Alltså...exams är iallafall bättre än att sitta på fem lektioner varje dag typ. Då skriver jag hellre prov. Men nu är jag mest trött på allt. ÅH the sims, har nästan funderat på att köpa mig the sims 3 nu när jag slutar :P

2010-05-13 @ 18:41:12
URL: http://lifeisfordummies.blogg.se/
Postat av: Petra

Jag tycker att det låter riktigt kul och testa på det du gör. Nu har jag sambo och hus, så för mig blir det ingen utomlandsflytt.



Jag önskar dig lycka till med dina studier! :)

2010-05-15 @ 09:06:52
URL: http://linnea84.blogg.se/
Postat av: car0 - passion for passion

åh vad kul att plugga utomlands! :D vad pluggar du?! :)



puss

2010-05-17 @ 21:47:18
URL: http://car0.blogg.se/
Postat av: simone

Det vore verkligen en dröm att få plugga i london :)

2010-06-02 @ 15:37:29
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback