another year over

Det ar svart att veta vem man kan lita pa - nagot som jag i storre skala, som denna, aldrig upplevt forut. Jag har aldrig haft behov av att fundera pa varfor vissa personer i min omgivning ar oppnare an andra - varfor nagon ler, varfor nagon ar snall. Visst har jag varit forvirrad tidigare. Jag har varit frustrerad och vant ut och in pa mig sjalv for att lyssna pa alla och forsoka sa gott jag kan att fixa, lappa och laga.

Idag ar jag glad att jag har erfarenheten misslyckande i den har situationen bakom mig for jag vet att aven om jag tror att det alltid ar vart att gora sitt basta for att forhindra det - om du verkligen alskar vannerna i fraga - sa faller bitarna pa plats runt omkring dig anda, ibland. Man kan inte kontrollera allt, och speciellt inte andras kanslor.

Kanske ar det just den erfarenheten som gor att jag accepterat att dagen da aven den har tryggheten kollapsar kommer sakerligen, och jag vet fran de senaste manaderna att det kommer gora ont pa ett helt nytt satt. Jag trodde det skulle vara en skarp, blodig, stickande smarta. Med sma smakprov bakom mig vet jag att det inte fanns nagonting skarpt alls. Allting var inlindat i en dimma av luddig, tjock chock och istallet for skarphet fick smartan och varlden en dov smygande effekt. Luften var for tung for att andas och langsamt smog sig smartan in tung och tryckande tills hjartat hade svart att orka med.

Jag ar tragiskt nog tacksam over att jag forvantar mig ny smarta och nagonting valdigt morkt och kallt av det nya aret eftersom det innebar att nar det har aret nu lider mot sitt slut, sa ar saker a ting fortfarande som de ska. Raset har inte intraffat an.

Den sista halvan av 2009 fick jag sa mycket karlek att jag trodde jag skulle do ibland. Sadar sa att det kryper under huden och kroppen skakar och blir rastlos, vet inte var den ska ta vagen. Det kommer alltid vara ett mycket speciellt ar; aret da varlden skakade om oss allihop och vi landade pa nya platser pa jorden.

Att tanka tillbaka ar svart och jag inser att jag nog inte dokumenterat mitt liv tillrackligt val det har aret - jag skulle lova att jag ska gora battre ifran mig inom det omradet nasta ar men jag kan snarare lova att jag kommer kanna tvart om.

Mitt 2009

Januari
Jag var i Sverige fortfarande ett par dagar efter arskiftet och samlade en udda blandning kompisar pa grekisk restaurang eftersom jag skulle fylla 20 helgen efter. Firade fodelsedagen, inte alls, egentligen, pa mitt rum i Newcastle med karamellkungens smagodis, Ben & Jerry's och min nya laptop som jag kopte till mig sjalv i fodelsedagspresent. Fick ingenting av familjen det aret nu nar jag tanker efter, haha, och forvantar mig inga fodelsedagspresenter 2010 heller, har inte rad att kopa nagra till mig sjalv. Far ta igen fodelsedagsfirande om tre ar sen nar jag forhoppningsvis jobbar och fyller... 24!

Februari
Jag sag Reemer live igen, med Johanna, pa lilla (da) Newcastle Academy hemma i Newcastle och det var sa underbart bra att jag fortfarande vill skratta och le bara jag tanker pa det. Fick traffa dem efterat och de kande igen och kom ihag mig och gav mig merch som de skulle salja egentligen helt gratis. Fortfarande jatteglad over bilderna! Resten av manaden gick at till jobb och tidiga stressiga mornar - biljettslappen till McFly's olika konserter haglade tatt!

Mars
Akte mycket fram och tillbaka ner till London for att halsa pa Lisa och Ellen i Kilburn. Nastan varje helg tog jag taget ner pa fredagen och tillbaka upp igen sondag kvall. Mycket McFly-skvaller och tour planning blev det. Amsterdam narmade sig med stormsteg! Lycka! Cajsa flog over och tillbringade en vecka med mig i Newcastle!! Aven det ett minne som gor mig alldeles glad och varm bara jag tanker pa det. Mycket shopping och Starbucks blev det och tyvarr kunde jag inte ta mycket ledigt fran jobbet (med upcoming tour runt hornet) men kul hade vi!

April
McApril kom tillslut! Vi var sjukt peppade och battre var har jag aldrig haft i mitt liv. Jag har nog aldrig njutit sa av en var och sommar forut. Killarna akte till Mexico och jag hade svart att trassla ut hur jag skulle valja uni. Twitter hade gjort full entre vid det har laget och vi njot av det med! Vi kom ivag pa tour och i Amsterdam traffades jag och Claire igen och pa nagot konstigt vis glomde vi helt bort att vi bara traffats en gang forut. Tillsammans fick vi aven for forsta gangen traffa var alskade Maud ocksa! Konserten var fantastisk och vi traffade sa manga fantastiska manniskor!

Maj
Hela manaden gick at till McFly tour och jag var inte i Newcastle (eller pa kontoret for den delen) mer an ett par dagar sammanlagt och aldrig sammanhangande! Arbetskamrater och flatmates trodde inte sina ogon, men sa gar det till i var varld...! Hann med svininfluensa ocksa... Jatteroligt att traffa Matilda och tjejerna fran Sverige! Traffade Loran for forsta gangen ocksa.

Juni
Jobbade lite uppe i Newcastle men det stod mer McTour pa schemat och vi akte land och rike och sjong oss hesa i sommarvarmen. Hann inte med sa mycket annat! Larde kanna annu fler manniskor som jag aldrig kommer glomma!

Juli
Tom fyllde ar, och jag bokstavligt talat rymde fran jobbet i Newcastle, med hjalp av en av mina team leaders, sa upp mig och flyttade fran Newcastle ner till London samma helg. Jag kunde helt enkelt inte missa hans fodelsedag...! Ytterligare en konsert och vi hade sa underbart roligt att det gjorde hela kalaset med P&G uppe i Newcastle helt vart modan. I slutet av juli kom Andreas och Pontus, tva av mina yngre broder till London och halsade pa. Jag bodde hemma hos Lisa i Kilburn och jag fick visa dem mitt London. 25 juli kom Claire over till London och total lycka och katastrof intraffade samma dag/natt.

Augusti
Jag och killarna flog till Sverige efter att Claire akt hem till Tyskland, dem for att borja skolan och jag for att planera ytterligare tour date, den har gangen i Koln, Tyskland, och uni-starten den 21 september. Det var varmt, varmt, varmt hemma i Sverige sa det blev mycket bad och lata dagar. Jag kopte ny kamera och fick alla besked jag behovde om studentrum och CSN-pengar. Problem med fotolog och Brasilianska fans vaxte och vaxte och Debbie, Tom's mamma, kom oss narmre och narmre.

September
Tidigt denna manad flog jag tillbaka hem till London! Det var ett kart aterseende aven om det var mysigt att traffa mamma och c/o i Sverige en stund. Jag fick mitt studiebidrag och det blev turer till IKEA for att forbereda infor uni med Lisa. Annars bestod September bara av en enorm langtan till den 13 da det var dags att flyga ner till Frankfurt och aterse bade McFly och Claire igen. Giget i Koln var det basta gig killarna gjort (enligt mig) - helt otroligt, otroligt, otroligt sjukt bra och fastan det regnade massor pa oss och de tyska fansen ar dumma i huvudet hade vi sa roligt att jag nastan spricker! Flyttade fran Kilburn till Kingston utanfor London for att borja uni.

Oktober
Jag och Claire hade svart att hantera att hon var langt borta i Tyskland och jag langt borta i England - gemensam namnare, ingen av oss var pa samma stalle som den andra (fatalt misstag) sa plotsligt bokar hon flyg till London och sa faller vi rakt in i varandras armar pa Liverpool St station (igen). Mysig helg som vi bada behovde tillsammans da det stormar kring oss. Avundsjuka fran olika hall gor livet svart och det gor sa ont att behova saga hej da till henne pa Heathrow att jag grater hela vagen hem pa taget/bussen. En vecka senare finner jag mig helt ovantat och oplanerat i Birmingham med Claire runt halsen. Hon hade varit pa ett gig men de hade krangel med flygen nar hon skulle flyga hem och flygradd som hon ar ville jag inte lamna henne ensam. Vi bestamde att hon skulle vanta, fa tid att lugna ner sig, och flyga dagen efter istallet sa jag fick en lugn dag med fika och kramar i Birmingham.

November
Jag minns november som smarta och kyla. Var, eller atminstone min varld blev kall och mork. Jag blev orolig och pressad och det var inte mycket som kandes bra. Uni flot pa sadar i bakgrunden, tester och uppsatser, lectures och tutorials men den riktiga varlden var min och Claire's och med hjalp av patryck fran manniskor runt omkring oss sa tvingades den forandras och forvandlas och manga natter blev tunga da jag inte hann med. Mycket mardrommar och upplevde panikattacker och stark oro.

December
Hade huvudvark for forsta gangen i mitt liv, gick pa Oxford St mitt i julruschen och satte upp min forsta plastjulgran hemma hos Lisa. Det knakar fortfarande i varldens fogar och horn och jag har nog aldrig gratit sa mycket som jag gjorde den har vintern. Var jag an befann mig sa kandes det som att jag hittat fel och jag kanner att jag blivit dragen och sliten i, anklagad och nertryckt. Det ar fortfarande svart att andas och det for fortfarande sa ont i hela kroppen nar Claire ar langt borta. Jag tappade i vinterkylan allt hopp om att jag ska vara bra och stark nog och ser slutet pa de basta manaderna jag nagonsin upplevt.

~ ~ ~

Efter att ha skalat med familjen, tittat pa fyrverkerierna och ringt London ar det nu sangdags for mig efter en titt eller tva pa twitter.

Promised Claire that the dog should at least be able to say Happy bday (according to my brother he's got a problem with his Rs) in May so I will spend my New Years Day trying to get at least a "Happy" out of him then.
Goodnight.

Kommentarer
Postat av: Beatrice Jakobsson [foto]

sv: haha ja :D!

Postat av: Matilda

Åh tack! Vad glad jag blir!! Jag ska kämpa på som utav tusan!

2010-01-01 @ 12:44:26
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: linda

åh tack :D

du har också en fin header !

Jag ser att du gillar mcfly :D

2010-01-01 @ 12:47:34
URL: http://lindasimonsson.blogg.se/
Postat av: Linda

jaha, vad coolt:D

Det måste vara jätte roligt ?

2010-01-01 @ 12:56:26
URL: http://lindasimonsson.blogg.se/
Postat av: M O A S T Y L E ♥´

haha okejj jag med!

2010-01-01 @ 13:10:26
URL: http://moastyle.blogg.se/
Postat av: ~Cookie~

sv: O..JA! :P

2010-01-01 @ 13:14:09
URL: http://popkakans.blogg.se/
Postat av: Ellen

"scrambled eggs ar jattegott! Favoriten! Det ar jattegott tillsammans med rokt lax pa toast!!



Svar: Det har jag aldrig testat.^^ Men det låter gått, sk nog testa det nån gång.^^

2010-01-01 @ 13:23:43
URL: http://twilightisen.blogg.se/
Postat av: L

jaha, ja det förstår jag, det måste vara sjukt kul :D

2010-01-01 @ 13:47:36
URL: http://lindasimonsson.blogg.se/
Postat av: Madicken

Ja, det är inte kul för djuren på nyår :/

2010-01-01 @ 13:57:12
URL: http://conler.blogg.se/
Postat av: Madde

Tack så mycket. Hur mår du idag?

2010-01-01 @ 14:32:12
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: L

Tack för ett mycket uppmuntrande blogg-inlägg, now if you'll excuse me så ska jag gå och cutta mig lite...



....



...Ok nu var jag tillbaks, men oj vad min värdmamma kommer bli arg på allt blod på heltäckningsmattan!



Nej seriöst dock, känns bra att jag kommer vara närmare dig snart, blir fett avundsjuk på den här Claire och på att jag knappt gjort dig glad eller ledsen det här året. Mer impact på Malins liv är ett av mina nyårslöften 2010! Tänk om jag skulle börja på Middlesex, väldigt nära dig har jag förstått, då ska jag fan hänga med dig jämt, så... consider yourself warned. Älskar dig, en himla massa! Vi ses snart!

2010-01-01 @ 15:26:11
Postat av: Izzie

sv; Jag såg filmen hemma, inte på bio. ;)

2010-01-01 @ 16:11:51
URL: http://bloggensnamn.blogg.se/
Postat av: julia

svar: ja visst var det tråkigt :(

2010-01-01 @ 16:21:51
URL: http://erlingsdottir.blogg.se/
Postat av: Emma

Sv: tack så mycket! :D

2010-01-01 @ 16:50:38
URL: http://emmaidalinnea.blogg.se/
Postat av: Sebbe

sv: tack för supporten =)

kramar!

2010-01-01 @ 17:34:36
URL: http://lookstylish.blogg.se/
Postat av: Sara

SV: jag håller med dig. Tyckte det räckte efter 4:e serien. Sedan efter 5:e. Och räckte absolut efter 6:e. Nu i sjunde vet man inte alls hur det kommer sluta :S Men jag fortsätter titta på det, just för att det är One Tree Hill :)

2010-01-01 @ 17:39:56
URL: http://saara.blogg.se/
Postat av: FANNY :D

Haha, men då tycker jag att du ska göra lite pancakes! ;P Det är ju inte alls svårt egentligen när man tänker efter och supergott!



Ser att du inte skriver med å, ä eller ö.. hehe, ör du utomlands ? :) Ha ett bra 2010! =)

2010-01-01 @ 17:56:45
URL: http://mariafanny.blogg.se/
Postat av: m a l i n

GOTT NYTT ÅR:D!!!!

2010-01-01 @ 18:27:17
URL: http://fanjagdrunkna.blogg.se/
Postat av: JENNY

taaack sötnos!

2010-01-01 @ 18:27:41
URL: http://gucciime.blogg.se/
Postat av: JENNY

taaack sötnos!

2010-01-01 @ 18:27:58
URL: http://gucciime.blogg.se/
Postat av: dessiez ♥

SV: Visst är det! :)

Allt bra med dig?

2010-01-01 @ 18:34:25
URL: http://dessiez.blogg.se/
Postat av: V I L J A

Svar: tack! ^^

Allt bra idag?

2010-01-01 @ 20:16:43
URL: http://viljasvarld.blogg.se/
Postat av: Maja

Haha usch vad deprimerande, jag bävar inför hur det kommer kännas att komma hem och bli kvar där ett tag. Vad du har hunnit med mycket inför ditt år, det är ju så man får skämmas. Jag kommer hem den 20e på kvällen. Vore hur bäst som helst om vi kunde ses, men förstår om du vill tillbaka också förstås (:

2010-01-02 @ 00:16:27
URL: http://savic.blogg.se/
Postat av: b.esa

jaha okej då :D

2010-01-02 @ 10:09:32
URL: http://beesa.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

hoppas du har en skön söndag!

2010-01-03 @ 20:50:10
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Patriciaemilie

tack så mycket <3



hur är det med dig idag? ;D



With love Patriciaemilie

2010-01-03 @ 22:35:43
URL: http://patriciaemiliee.blogg.se/
Postat av: juliairene

förlåt för sent svar, har inte varit så pepp på att blogga :)



okej... om du inte sett filmen än tycker jag du ska göra det :) skaffa en egen uppfattning liksom.



hade du en fin nyårsafton?

2010-01-04 @ 21:14:45
URL: http://juliairene.blogg.se/
Postat av: Bryd'n

sv: Tack för din kommentar! Var trevligt att få en kommentar från någon som faktiskt verkar tänka lite, hehe!



Jag förstår och håller med om din kommentar.

Personligen skulle jag inte påstå att jag stöttar Sverigedemokraterna, nåja, inte mer än att jag hoppas på att de ska få så pass "fina" valsiffror i år att de är på gränsen att ta sig in i riksdagen - enbart för att visa övriga politiker att det är dags att våga uttrycka sina faktiska ståndpunkter i invandringsfrågan. Vet att denna lilla idé är långt ifrån hur det verkligen skulle fungera, men det finns ingen lag mot att fantisera, hehe.



- Och nu när jag läst igenom vad jag skrivit känner jag att jag kanske måste påpeka att jag inte är främlingsfientlig/rasist/nazist :)

2010-01-06 @ 14:17:09
URL: http://byrd.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej :)

Jag har nu igång en hel del tävlingar och det kommer in nya hela tin.

Kanske finns det något som intresserar just dig.

Vinn till dig själv eller varför inte till någon utav dina nära och kära.



Var gärna med :)

http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html



Är du int intresserad ber jag så hemskt mycket om ursäkt och då är det bara radera den hära kommentaren om du vill :)



Ha det bra//M

2010-01-07 @ 04:24:53
Postat av: juliairene

okej. haha :P

jag va med en kompis hela dagen :) dansade hela natten!



nu är det ju snart helg igen! ska du göra något speciellt då? :)

2010-01-07 @ 13:19:17
URL: http://juliairene.blogg.se/
Postat av: Sophie

SV: Hur menar du nu? :)

2010-01-07 @ 13:58:13
URL: http://krystaldream.blogg.se/
Postat av: Jennie

låter som en mysig nyår att skåla in med sin familj :)



2010-01-07 @ 14:10:52
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Carrou and the Bird

Jättefin blogg! Kram

2010-01-07 @ 16:12:59
URL: http://carrou.se
Postat av: Martina

fin blogg coh kul sumering:)

2010-01-07 @ 20:27:15
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Sophie

SV: Vad skumt :O Det tycker jag är dåligt. Har man ett konto borde man ju få logga in vart som helst tycker jag :)

2010-01-07 @ 22:48:48
URL: http://krystaldream.blogg.se/
Postat av: emma härnqvist/perfektion

tack å tack. nu är de bara att hoppas att alla "krya på dig"-hälsningar hjälper.



hoppas att du får en strålande dag!

2010-01-08 @ 12:58:50
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Natalie

Hahahhahaha d e fan svårt att INTE köpa mössor med öron till små barn. Go jordgubbsmössa!

2010-01-08 @ 20:44:06
URL: http://minndy.blogg.se/
Postat av: Nikki

SV: Hahaha.. :P

2010-01-08 @ 22:28:42
URL: http://nixie.blogg.se/
Postat av: Lina

Stämmer, stämmer!

2010-01-08 @ 23:21:17
URL: http://alexlina.blogg.se/
Postat av: Anonym

samma här :) gillade den första texten du skrev..

2010-01-09 @ 00:13:16
URL: http://shosholina.blogg.se/
Postat av: madeleine

Haha jaså?! Så nu ser du med nya ögon på alvedon/ipren då? ;)

2010-01-09 @ 01:14:26
URL: http://myddis.blogg.se/
Postat av: Alexandra

haha, exakt! Fattar verkligen inte hur de tänker som stänger kl nie en fredagskväll :D sjukt!

2010-01-09 @ 02:21:33
URL: http://kallvarkaspalonte.blogg.se/
Postat av: TVILLINGARNA

hej =)

2010-01-09 @ 02:29:04
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: Frida

sv; neesh, den där är ju bäst ^^

2010-01-09 @ 10:50:59
URL: http://ochfrida.blogg.se/
Postat av: E- Bloggen om mode & skönhet

God morgon :) Sovit gott ? :)

2010-01-09 @ 11:59:42
URL: http://hondaremelie.blogg.se/
Postat av: Irony by Linn

Bra nyårskrönika! :)



Ha det gött! =))

2010-01-09 @ 12:01:12
URL: http://linnedins.blogg.se/
Postat av: Karin

Tack! Tycker att du skriver bra.

2010-01-09 @ 14:05:34
URL: http://karinbylund.blogg.se/
Postat av: Nikolina

festa ikväll? ;)

2010-01-09 @ 15:00:39
URL: http://mjaubaby.blogg.se/
Postat av: HANNAH

Hahaha fan vad sjukt :D pappa har hört mig och syrran prata lite med varandra också men vad jag vet har det bara hänt en gång. Men det är ju sjukt egentligen hahaha? MIn kille pratar aldrig i sömnen medan jag gör det jämt typ :s undra hur detta kmr sig!

2010-01-09 @ 16:19:24
URL: http://hannahborg.blogg.se/
Postat av: M I M I

sv: tycker verkligen inte jag heller!

2010-01-09 @ 16:48:26
URL: http://mmmimi.blogg.se/
Postat av: Elvira Eriksson

Svar: skulle se snyggt ut!:)

2010-01-09 @ 16:59:30
URL: http://elviraes.blogg.se/
Postat av: Madde

sv. åhh tack, kul att du tycker det :)

2010-01-09 @ 17:18:27
URL: http://enlitenmadde.blogg.se/
Postat av: Madde

sv. åhh du bor i london alltså, jag har just bokat en lite tur dit. Något du kan tipsa om?

2010-01-09 @ 17:19:23
URL: http://enlitenmadde.blogg.se/
Postat av: Nikolina

mysigt :)

2010-01-09 @ 17:37:52
URL: http://mjaubaby.blogg.se/
Postat av: sanna

sv: haha, nej verkligen int!

2010-01-09 @ 18:31:33
URL: http://ssuzie.blogg.se/
Postat av: Anniken

Sv. Jo sannerligen men du verkar då också varit med om en hel del :)

2010-01-09 @ 18:37:02
URL: http://anniken.blogg.se/
Postat av: Piinky - a story about a girl

okejokej =)



Kram

2010-01-09 @ 19:00:45
URL: http://piinkys.webblogg.se/
Postat av: malin

jaapp, hade haft den som jag hade innan i över ett år så...



Kram <3

2010-01-09 @ 19:03:19
URL: http://lifebymk.blogg.se/
Postat av: elle

hahha tack :D

2010-01-09 @ 19:59:13
URL: http://ellehansen.blogg.se/
Postat av: Madicken

Tack så mycket ;D

2010-01-09 @ 20:25:53
URL: http://conler.blogg.se/
Postat av: Belle

Väldigt fin och välskriven text hörrödu, kul att du delar med dig! Och jäklar vilka fina blå ögon du har. :)

2010-01-09 @ 20:28:56
URL: http://modellbelle.blogg.se/
Postat av: Madde

sv. Jaha okey, vad kul. Jag är ute efter shopping tror jag. Ska även åka med min pojkvän som aldrig har varit där så vi ska titta på lite typiska turist saker med :)

2010-01-09 @ 20:55:38
URL: http://enlitenmadde.blogg.se/
Postat av: K L A U D I A

JA! Det är sant :D

2010-01-09 @ 21:02:49
URL: http://klaudiajasionek.blogg.se/
Postat av: Marina

hej :)

allt bra med dig?

kram

2010-01-09 @ 21:13:39
URL: http://mmarinas.blogg.se/
Postat av: Tobias

Haha precis, ingen varm choklad ;)

2010-01-09 @ 22:40:35
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: valentinaa,

sv: Tack så mycket själv! :)

2010-01-10 @ 10:57:29
URL: http://bebbolita.blogg.se/
Postat av: FotobyDenise [O R D & F O T O]

Hej, vilken fin blogg du har:D Du får gärna kika in min, där skriver jag om min tonåringsvardag med skilda föräldrar samtidigt som jag lägger in en HEL DEL bilder. Jag älskar att fota och blogga, kan det bli bättre? Så kika in och då kanske du kan lägga till mig på bloglovin om du gillar bloggen(A). Blir sååååå glad för alla kommentarer!<3

Tack i förhand.

/Denise

2010-01-10 @ 12:30:14
URL: http://fotobydenise.blogg.se/
Postat av: Anonym

joo, det är så sjukt bra, men alla fastnar inte för allt! men idag började dom nya avsnitten. 18.10, då kanske du faller för det igen1 :)

2010-01-10 @ 12:39:59
URL: http://sophiaholmqvist.blogg.se/
Postat av: Linnéa

allt bra idag? :)

2010-01-10 @ 13:17:20
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: EN MASJÄVEL

Tjoho :D



aha då förstår jag! :D



LägeT?

2010-01-10 @ 14:15:54
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: EN MASJÄVEL

Tjabba! :D



asså du måste se den! :D Den är så bra!:D



2010-01-10 @ 14:17:35
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: Sandra :)

sv: jaa, verkligen! :)

2010-01-10 @ 14:59:35
URL: http://sandrajonassonss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback