The Virgin.net Music Awards 2006 Saga

Dougie Okay so I've been... oj... här var det inte på engelska nej. Okej, på svenska, jag har nu varit upptagen och på krigsstigen sedan i söndags. Varför? Jo för att det någon gång i framtiden (inom en snar framtid hoppas jag) ska hållas ett litet evenemang kallat The Virgin.net Music Awards 2006. Detta är en årlig festlighet och förra året gav McFly fansen upp efter x antal dygn men i år tänker vi inte ge oss.

Det är nämligen så att det är omröstningar på nätet (gör paus för att rösta) som avgör vem eller vilka som får vilka priser och utmärkelser.

Årets äventyr började med att My Chemical Romance och Muse fick majoriteten av rösterna och deras procent sköt i höjden. Ett ettrigt litet Lostprophets fan tittar in i pollen och inser att hennes (tvivlar inte på att det var en hon) favoritband är nominerat och släpper lös bomben hemma i sitt officiella Lostprophetsforum att Lostprophets inte kommer få något pris för Best Group om de inte börjar tokrösta och i och med det tvingar ner Muse och MCR från första respektive andraplaceringen.

De smarta (ha!) medlemmarna på deras forum inser tjusningen med cookie clearing och när rykten sprids om hur lätt det görs i Firefox så laddas det ner som aldrig förr. Det är nämligen så att i dessa polls så kan man rösta hur många (gör paus för att rösta igen) gånger man vill så länge man väntar fem minuter mellan varje gång. Men detta kan man ju ta sig runt förtås och det inser ju som sagt Lostprophetsfansen. De deletar cookies och röstar istället för var femte minut, hela tiden.

Lostprophets skyndar snart förbi både Muse och MCR i resultat listan och istället för de 60 och 40 någonting procent de hade tidigare har de helt plötsligt betydligt mindre. Lostprophetsfans från runt om i hela Storbritannien (de har inte fans på andra ställen stackarna) röstar på sina idoler non stop i ett dygn och Muse och MCR är knappast några kandidater till priset längre.

I Lostprophets forum skrivs det glada och uppmuntrande inlägg om hur bra allting går men samtidigt på annat håll, snubblar två stycken McFly fans över pollen och inser att här har någonting fasansfullt inträffat! I vanliga fall är nämligen McFly's fans otroligt bortskämda och behöver inte lyfta ett finger för att McFly ska vinna Brit Awards och bli Best Pop Act of the year och annat trevligt, nej i vanliga fall finns det jurys som snabbt och lätt känner igen true talent när de ser det (till skillnad från Lostprophetsfansen, vet inte alls vad dem ser!) och som tilldelar McFly sånt där. McFly har i denna poll, när dessa två McFly fans kommer in i bilden.... håll i er nu... 12%! Lostprophets, som leder vid detta tillfälle har 42%.

Inte en så angenäm situation! Banners tillverkas snabbt och på Myspace sprider sig saker snabbt för att inte tala om på det officiella McFlyforumet och efter en natt av röstande så har McFly gått från 12% till 18%. Det ser ut att behövas ett mirakel för att vinna detta... samtidigt kikar McFly's fans in i kategorin Most Fanciable Male och hittar där ingen mindre än Dougie Poynter. Än så länge har ingen röstningskampanj startats för hans sake och det visar sig inte behövas heller för han har "på egen hand" sett till att han har 64% av rösterna och leder över de andra i en så stor utsträckning att det är skrattretande. Den person som ligger tvåa är Justin Timberlake med 11%.

McFlyfansen röstar och röstar och med tanke på att McFly har över 12000 vänner/fans, bara på Myspace så är det inte så svårt att samla ihop folk som kan sitta och rösta i ett par timmar. Samtidigt hackar sig ett par av McFlyfansen in på Lostprophets forum och bevakar där. När McFly långsamt tar procent efter procent från Lostprophets bryter det ut lite av ett kaosliknande fenomen på deras forum. Mitt i tråden dedikerad till Virgin.net röstande byter inläggen fokus från "Yes we're so going to win this!" till "What the fcuk are McFly doing?!"

Efter detta så bryter kriget ut. McFly har plötsligt 35% medan Lostprophets har 36% och banners där Danny från McFly förgriper sig på får tillverkas i photoshop. Hatet växer och sånger knepas ihop med samma tema och innehåll. Det diskuteras vad killarna heter, var det Harry, Tom, Ducky och Danny? Och det hittas på alternativa namn till McFly. Höjdarna bland dessa, så som McShit, McPoo och McNuggets hyllas friskt och energiskt av de andra forummedlemmarna medan McFly fansen skrattar ihjäl sig i sin tråd på sitt forum.

När McFly plötsligt (gör paus för att rösta) har 38& medan LP bara har 35% så anklagas omröstningen för att vara uppgjord och McFlyfansen måste ha uppfunnit någonting som röstar åt dem. Vi McFlyfans tycker om den komplimangen... tänk de måste tro att vi är genier.

Såhär håller vi på i tre dygn. Vad McFly sjävla pysslat med dessa tre dygn är vi inte riktigt på det klara med men vi vet att Dougie ligger på någon strand någonstans i Australien och Tom är på en kryssning i Karibien med flickvän och familj...

Under dagen har vi postat fina nakenbilder och animationer på Dougie i LPfansens tråd, som tack för att de är så dåliga på att rösta på Lostprophets och låter oss vinna. Sen var vi ju tvungna att tacka för att de tog hand om Muse och MCR-problemet åt oss... Dessa gåvor uppskattades väl inte i någon större utsträckning även om en och annan erkände att de faktiskt gillar senaste albumet Motion in the Ocean.

Under ett par timmar nu på slutet av dagen har stämningen bland oss McFlyfans inte heller varit på topp på Dougies 75% snabbt förvandlades till 71% när Duncan James från f.d Blue plötsligt började få röster. Var dessa röster kom från visste vi inte till en början. Lostprophetsfansen fick skulden ett tag då ingen ville acceptera att Duncan har några som helst fans of his own men efter mer hackande på nätet så insåg vi att han har ett forum han med och där hade poletten trillat ner hos någon och nu var de igång också...

Så vad händer nu? Jo Dougie's 71% han har kvar skyddas med våra liv och McFly's 42% som de har nu ska höjas till minst 44% igen om det så ska ta död på oss. Det är våldsamt och tröttsamt att vara del i McFly's street team ibland...!

Hur detta äventyr slutar och vem som vinner kriget... ja det får vi se när pollen stänger och galan hålls. Det är bara ett litet problem. Vi har hållt på så här, dygnet runt, i dagar nu och vi har ingen aning om när vi kommer kunna sluta. Någon tyckte sig minnas att det var första februari. Grattis säger jag bara i så fall. Vi kommer inte orka hålla emot till i februari.

Sång skriven av Lostprophetsfan (Loserprophets! Haha) på deras forum:
"*Ian sings* Oh where oh where has my little sheep gone, oh where oh where could he be? He's being bummed by a McNugget boy I know because I can see."

Vi gillar deras kreativitet... *suck*

Kommentarer
Postat av: Josefin a.k.a tvsekt

HAHHA...och jag som trodde att JAG var besatt^^

Postat av: Ida

Snacka om att vara obsessed. Men jag hejar på er galna McFly fans. Poll-war...hum...

2006-12-30 @ 20:40:30
URL: http://lifeisfordummies.blogg.se
Postat av: malt

soft ,men kan man det på sam då?

2006-12-31 @ 01:09:55
URL: http://malt.blogg.se
Postat av: Stajna

Jeez Mail! Haha, GO MCFLY säger jag! Fy fan vilket ägande krig. Roande att läsa om! Puss

2006-12-31 @ 03:36:55
URL: http://stajna.blogg.se
Postat av: Maja

Jag kan knappt fatta själv att jag läste hela inlägget från början till slut. Men OMG, vaddå 11% till Justin?!?! Vemfan ÄR Dougie Poynter anyway?

2007-01-11 @ 17:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback